fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Invitatie la dezbaterea ”Mirajul Orientului” pornind de la romanul “Matase” de Alessandro Baricco

mirajul-orientuluiLibraria Humanitas Kretzulescu va invita luni, 20 aprilie, de la ora 18.00, la dezbaterea ”Mirajul Orientului” pornind de la romanul-cult Matase de Alessandro Baricco, aparut de curand la Editura Humanitas Fiction, in traducerea lui Adrian Popescu. La eveniment vor participa Anca Focseneanu, Oana Bosca-Malin si Elisabeta Lasconi.

”Romanul imbina forta poetica a unui haiku, gratia disperata a unei fugi si senzualitatea serena a unei povesti de dragoste. O minunatie.” (Télérama)

Despre carte:

La 1861, o epidemie care ucide viermii de matase ameninta sa aduca ruina in infloritorul orasel francez Lavilledieu, unde sapte filaturi produc pretioasele fire din care se tese senzualul si inefabilul material. Singura solutie este o calatorie pana in indepartata Japonie, unde crescatoriile nu au fost afectate. Strainilor nu le este insa ingaduit sa intre in tara Soarelui-Rasare, iar periculoasa misiune ii este incredintata tanarului Hervé Joncour, care si-a abandonat cariera militara in favoarea matasii.

Traversand toata Europa si Asia, el ajunge ”la capatul lumii”, iar acolo, pe domeniul seniorului Hara Kei, are loc intalnirea care ii va schimba viata. Penduland intre cele doua lumi si intre doua femei – sotia din Franta si iubita intangibila din Japonia, amandoua in asteptare -, Hervé Joncour strabate continente si cartografiaza teritoriile pline de neprevazut ale iubirii.

Cumpara cartea cu reducere, de aici.

ALESSANDRO BARICCO s-a nascut in 1958 la Torino. Si-a luat licenta in filozofie cu Gianni Vattimo si a studiat pianul la conservator. A debutat in literatura in 1991 cu romanul Castele de furie (Castelli di rabbia; Humanitas Fiction, 2007) si a devenit in scurt timp unul dintre cei mai cititi si iubiti scriitori din Italia, recompensat cu premiile Selezione Campiello, Viareggio si Palazzo del Bosco. Au urmat Oceano mare (1993), Matase (Seta, 1996; Humanitas Fiction, 2015), ecranizat in 2007 de François Girard, cu Keira Knightley si Michael Pitt in rolurile principale, City (1999), Senza sangue (2002), Questa storia (2005), Emaus (Emmaus, 2009; Humanitas Fiction, 2012), Mr Gwyn (2011; Humanitas Fiction, 2014) si Tre volte all’alb! a (2103).

A publicat cronici in mari ziare peninsulare (La Stampa, La Repubblica), adunate in volumele Barnum 1 (1995), Barnum 2 (1998), Next (2002) si Barbarii. Eseu despre mutatii (I Barbari. Saggio sulla mutazione, 2006; Humanitas, 2009). De asemenea, a repovestit Iliada lui Homer si Moby Dick al lui Herman Melville. A scris doua texte pentru teatru: Novecento (Novecento. Un monologo, 1994; Humanitas, 2002, Humanitas Fiction, 2013), dupa care Giuseppe Tornatore a realizat filmul Legenda pianistului de pe ocean, si Davila Roa (1996).

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Minte tulbure (recenzie la cartea "Regele Arinilor", de Michel Tournier)

Next Article

Toate cartile Corint la jumatate de pret + transport gratuit! (doar azi, 16 aprilie)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share