fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Eveniment Editura Trei: Lansare “Fascinatia diferentei. Anii de ucenicie ai unui antropolog” de Vintila Mihailescu

fascinatia-diferenteiVineri, 30 ianuarie, de la ora 18:00, Editura Trei ne invita la Clubul Taranului din Cadrul Muzeului Taranului Roman, pentru a asista la lansarea cartii “Fascinatia diferentei. Anii de ucenicie ai unui antropolog” scrisa de Vintila Mihailescu, profesor de antropologie si director al Departamentului de Sociologie din Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.

Evenimentul va fi moderat de Victor Popescu, redactor la Editura Trei, si alaturi de autor vor mai fi prezenti si Alfred Dumitrescu, psihalanist, Lazar Vlasceanu, sef al Catredei de Sociologie a Universitatii Bucuresti si Vasile Dem. Radulescu, psihanalist, profesor la Universitatea “Titu Maiorescu” din Bucuresti si director general al Editurii Trei.

Despre carte:

„Dacă ar fi să numesc obsesia profundă care pare a fi ordonat hoinăreala mea «antropologică», aş spune că ea poate fi rezumată într‑o dublă perplexitate: De ce dracu’ nu se înţeleg oamenii între ei? şi, simultan, Cum Dumnezeu reuşesc totuşi oamenii să se înţeleagă între ei?

Pe parcursul a peste zece ani, am petrecut una sau mai multe luni pe an în Novaci (jud. Gorj), mirându‑mă cum este posibil ca «pământenii» să fie atât de diferiţi de «ungureni», şi unii şi alţii fiind ţărani, români, ortodocşi, ba chiar trăind împreună de un secol‑două. La fiecare revenire în teren, inventam alte probe şi urmăream Diferenţa în alte planuri de manifestare. La fiecare întoarcere de pe teren, făceam noi «motoraşe», încercând să dăm o altă explicaţie acestor diferenţe.

S‑ar putea oare ca mecanismele de diferenţiere întrevăzute în cazul ungurenilor şi pământenilor să fie doar o ipostază a mecanismelor de producere a Diferenţei în general? Ar fi posibil atunci ca diferenţele din Novaci să fie un «studiu de caz» al diferenţierii umane în general?” – Vintila Mihailescu

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Toate cartile la jumatate de pret. Doar azi, 29 ianuarie

Next Article

Eveniment Humanitas: Inapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici

Related Posts

Total
0
Share