fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Humanitas ne invita la un eveniment dedicat recentei aparitii a primului volum din seria de opere Ezra Pound

Joi, 28 mai, de la ora 19.00, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda unei intalniri “Inapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici” dedicate recentei aparitii a primului volum din seria de opere Ezra Pound, care va fi publicata in patru volume la Editura Humanitas Fiction.

erza-evenimentOpere I. Poezii 1908-1920 incepe cu o cuprinzatoare “Introducere in viata lui Pound”, semnata de Horia-Roman Patapievici, menita sa ii ofere cititorului roman, pentru prima oara in cultura noastra, o viziune de ansamblu asupra biografiei si operelor lui Ezra Pound. Sub aceeasi semnatura urmeaza o substantiala “Introducere in modernismul lui Ezra Pound”, cu o ampla contextualizare a operei celebrului poet american, in care sunt analizate legaturile subtile dintre mediul in care acesta a creat si ideile sale filozofice.

Un adevarat eveniment editorial, Opere I. Poezii 1908-1920 acopera poezia publicata de Ezra Pound inainte de Cantos, in traducerea poetilor Mircea Ivanescu si Radu Vancu. Selectia, ingrijirea editiei, cronologia, introducerea si comentariile apartin lui Horia-Roman Patapievici.

“Majoritatea textelor lui Ezra Pound din acest volum au fost traduse de Radu Vancu, cu exceptia a unsprezece poeme, pe care, in semn de omagiu, le-am preluat din traducerile deja publicate de Mircea Ivanescu (1986), precum si din manuscrisele incredintate de acesta Denisei Comanescu.” (Horia-Roman Patapievici)

Volumul Opere I. Poezii 1908-1920 de Ezra Pound s-a bucurat de o exceptionala primire la Salonul International de Carte Bookfest 2015, fiind una dintre cele mai bine vandute carti ale Editurii Humanitas Fiction. Cartea o puteti cumpara si online, cu reducere, de aici.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Grădină cu crimă („Fata din tren”, de Paula Hawkins)

Next Article

Happy Days pentru copii. Reduceri la carti si tombola cu o Tableta Samsung Tab 3

Related Posts

Total
0
Share