fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Eveniment Grigore Lese la Libraria Humanitas de la Cismigiu

Libraria Humanitas de la Cismigiu ne invita sambata, 10 octombrie, de la ora 17, la lansarea cartii Horea in grumaz. Inger pazitor si ispita si a audiobookului Cum au inflorit horile in glasul meu de Grigore Lese.

La eveniment vor participa, alaturi de Grigore Lese, criticul literar Dan C. Mihailescu, muzicologul Liviu Danceanu, prof.univ. Silviu Angelescu, Universitatea Nationala de Muzica si Lidia Bodea, director general Editura Humanitas.

grigore-lese

”Cartea pe care am scris-o este una de impacare. Cartea drumului meu de cunoastere si intelepciune, in care horea mi-a fost si inger pazitor, si ispita.
Multi oameni se intreaba daca valorile trecutului vor rezista in avatarurile mileniului trei. Astazi, prezentul este hodorogit. Vatamat de trecut, este umil, neinsemnat si nevoias. Prezentul este tinut in deruta, este ratacit. Raportarea permanenta la trecut a devenit un cliseu. Este adevarat ca reprezinta si o modalitate de venerare a stramosilor, dar nu trebuie sa invocam tot timpul moastele trecutului. Prezentul are taine noi, este un urcus, ne da putere. Nu-l putem lasa in singuratate. El se va lumina prin infaptuirea, puterea, forta si taria lui, ne va proteja de reactiile trecutului datorita ritmicitatii sale. Nu-i grija mea ce se va intampla cu trecutul. Eu trebuie sa traiesc prezentul, horind…” (Grigore Lese)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

M-am hotărât să devin prost, de Martin Page

Next Article

Colecţionarul, de John Fowles

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share