fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

litera.ro

Eveniment Herald: De la Big Bang la înţelegerea existenţei umane

De la Big Bang la înţelegerea existenţei umane
Eveniment De la Big Bang la înţelegerea existenţei umane

Lansarea cărții Marele tot de Sean Carroll  – Seneca Anticafe – Str. Arhitect IonMincu, nr.1, Marţi, 18 decembrie 2018, ora 18:30

Noi suntem mici, Universul este mare. Nu primim de la el și manual de utilizare. Cu toate acestea, am descoperit un număr uluitor de lucruri despre felul în care funcționează el cu adevărat.

  • Cum putem să explicăm istoria universului nostru și motivele pentru care credem că această perspectivă este cea adevărată?
  • Putem ajunge oare la înțelegerea stării în care s-a aflat la început universul nostru în apropiere de Big Bang?
  • Ce putem face ca să ne înțelegem mai bine pe noi înșine, precum și substratul din care suntem făcuți?

Vom porni într-o călătorie în Universul microscopic și în cel macroscopic, pentru a ne înțelege pe noi și lumea în care trăim cu ocazia lansării cărții Marele tot. Imaginea de ansamblu asupra originii vieții, sensului existenței și a însuși Universului de Sean Carroll, în colecţia Mathesis a Editurii Herald – marţi, 18 decembrie 2018, ora 18:30 la Librăria Seneca Anticafe (P-ţa1 Mai, str. Arhitect Ion Mincu, nr. 1),  în cadrul evenimentului „De la Bing Bang la înţelegerea existenţei umane”.

Invitații serii sunt: Anca Bontaş, profesor de biologie, vicepreşedinte ASUR, Corina Negrea, jurnalist deştiinţă, realizatorul emisiunii Ştiinţa în Cuvinte Potrivite la Radio România Cultural, Cristian Român, senior editor la revista Ştiinţă şi Tehnică și George Arion Jr., traducător.

Vom discuta despre teoria câmpurilor cuantice, limbajul de bază al fizicii moderne, legile fundamentale ale naturii, teoria analitică a materiei și cum se conectează aceste principii mai profunde la bogăția lumii înconjurătoare.

Pentru că facem parte dintr-un univers care funcționează conform unor legi fundamentale impersonale, vom încerca să elucidăm și problema cea mai stufoasă cu care se confruntă naturalismul: misterul conștiinței.

Astfel, cu cât vom învăța mai multe despre mecanismele fundamentale ale vieții, cu atât vom aprecia mai mult felul în care se află în armonie cu principiile fizice fundamentale care guvernează întreg universul.

Sean Michael Carroll este cosmolog și profesor de fizică specializat în mecanică cuantică, gravitație, cosmologie, mecanică statistică și bazele fizicii. Este profesor cercetător în cadrul Departamentului de Fizică al Institutului de Tehnologie din California. Și-a adus contribuția la blogul de fizică Cosmic Variance și a publicat în reviste științifice precum Nature, precum și alte publicații, printre care New York Times, Sky & Telescope și New Scientist.

Comunicat Editura Herald

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Arta subtilă a nepăsării

Recenzie la cartea Arta subtilă a nepăsării, de Mark Manson

Next Article

România, te iubesc!, turneu de lansări și sesiuni de autografe

Related Posts

Total
1
Share