fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Eveniment Humanitas: discutie despre ”Amintirile lui Grigore Lacusteanu”

Editura Humanitas ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu marti, 12 ianuarie, ora 19, la o intalnire cu Georgeta Filitti, Dan C. Mihailescu si Sandra Ecobescu despre editia integrala a amintirilor lui Grigore Lacusteanu, editata dupa cele doua caiete manuscrise aflate la Biblioteca Academiei Romane, cu o introducere de Ion Filitti, recent aparuta la Editura Humanitas.

amintirile colonelului lacusteanu

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 80 de locuri disponibile, pana la data de 12 ianuarie, ora 18.30.

Prima editie a Amintirilor colonelului Lacusteanu a aparut in 1935, la Fundatia pentru Literatura si Arta ”Regele Carol II”, sub ingrijirea lui Radu Crutzescu, nepotul autorului; este vorba, insa, de o editie trunchiata. Radu Crutzescu a eliminat ”unele putine fragmente de un caracter prea intim pentru a fi publicitate” – de fapt, pasaje uneori mai ample sau capitole intregi. Considerand ca aceste texte sunt relevante atat ca marturie despre viata de zi cu zi in Valahia secolului al XIX-lea, cat si ca marturie istorica, editia de fata reproduce tot textul manuscrisului, reluand, in acelasi timp, in subsol notele primului editor si, la final, comentariul istoric al lui Ioan C. Filitti, care au insotit prima editie.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
mistuiti

Mistuiţi, de David Cronenberg

Next Article

Bookquizz. Îți plac cărțile scrise de Sven Hassel? Le-ai citit pe toate?

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share