fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Eveniment Humanitas: Dialoguri socratice

dialoguri-socraticeEditura Humanitas ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu sambata, 21 februarie, ora 17.00, alaturi de Andrei Cornea, Gabriel Liiceanu, Edmond Niculusca si Catalin Cioaba, la lansarea editiei de colectie a Dialogurilor socratice: Lahes, Lysis, Charmides, Hippias Minor, Euthyphron, Apararea lui Socrate, Criton.

Cartea va putea fi cumparata si online, de aici.

Cum poate fi oare povestit ce se intampla in dialogurile acestea ale lui Platon, numite, dupa eroul lor, socratice? Caci aparent aici nu se intampla nimic. La capatul fiecarei infruntari, care ii destrama partenerului de dialog – si deopotriva cititorului – iluzia ca ar sti ceva despre tema aruncata in discutie, nu ne alegem cu nici un raspuns. Vedem in schimb felul in care, intreband, gandirea intra in miscare.

Iar spectacolul unei minti care porneste la drum este un prodigium: exista oare minune mai mare decat sa vezi miscarea mintii cu ea insasi? Sa vezi ceva care lasa urma propriilor pasi nevazuti? Acest ceva care intreaba, raspunde, infirma orice raspuns, revine intreband din nou si ia act de stiinta nestiintei sale – este constiinta.

Asa a inceput filozofia: povestind constiinta, punand in scena spectacolul ei prodigios.

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Terapia cu cristale", de Doreen Virtue, Judith Lukomski [Editura Livingstone, 2015]

Next Article

Doar azi, 19 februarie, 50% reducere si transport gratuit la toate cartile Corint si Leda

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share