fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Eveniment Humanitas: lansarea cartii “Podul Mogosoaiei. Povestea unei strazi” de Gheorghe Crutzescu

eveniment-humanitas

Va asteptam la Libraria Humanitas de la Cismigiu sambata, 17 ianuarie, de la ora 17.00, pentru o intalnire cu Silvan Ionescu, Sandra Ecobescu, Alexandru Ofrim, Edmond Niculusca si Serban Marin prilejuita de aparitia editiei Humanitas a celebrei carti-document Podul Mogosoaiei. Povestea unei strazi de Gheorghe Crutzescu.

Seara dedicata „strazii care a intrupat insasi viata acestui oras“, a Bucurestiului, va fi moderata de editorul Catalin Strat.

Cumpara cartea cu reducere si transport gratuit de aici.

„Dupa vremuri, i s-a spus intr-atatea feluri vechiului drum: ulita, pod, cale, parca ar fi avut nevoie de nume sau porecla, el, starostele strazilor, care de doua veacuri stapaneste orasul! (…)

E o cafenea si un salon, o plimbare publica si o piata de flori, o tribuna si un galantar. E vie ca praful de pusca. O vorba soptita la Capsa e auzita intr-o clipa la Capul Podului. E bizantina si apuseana, trandava si vioaie, zambitoare si posomorata, dornica de schimbari si infipta in trecut. (…)

De-a lungul ei, fara oranduiala, aproape fara rost, se insira palate si maghernite, case de tara si zgarie-nori, curti si gradini, morminte si biserici. Nu-i strada pe lume mai chinuita, mai muncita, mai miscatoare in silintele ei de a face din atatea contraste putintica armonie. si poate nu-i strada care sa inchege in atare masura gandurile unui popor. Podul Mogosoaiei e plamadit cu sufletul nostru.“

Asa vedea un diplomat roman din scoala cea veche, in 1943, Calea Victoriei, axa sentimentala a Bucurestilor, intr-o carte-bijuterie care nu si-a pierdut niciodata stralucirea. Orfevrierul, Gheorghe Crutzescu, care nu iubea calpuzanlacurile, a scotocit prin ziare ingalbenite si duioase amintiri de familie si a ales s-o faca din aur cel bun si din pietre veritabile. Simtea ca, astfel, cartea sa va dobandi cel mult o patina, dar tocmai patina aceasta, care o face si mai valoroasa, e pretuita de colectionari.

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Pana la 40% reduceri la cartile Curtea Veche in acest week-end

Next Article

Targ online de carte si media: reduceri de pana la 70% la cele mai bune carti

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share