fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Eveniment Humanitas: lansarea volumului “Octave paralele” de Valentina Sandu-Dediu

eveniment-octaveEditura Humanitas va invita marti, 20 ianuarie, la ora 19.00, in Libraria Humanitas de la Cismigiu unde va avea loc lansarea volumului Octave paralele, colectia de eseuri semnate de muzicologul Valentina Sandu-Dediu. Alaturi de autoare vor lua parte la eveniment Ioana Parvulescu, Andrei Plesu, Sever Voinescu si Vlad Zografi. Seara se va incheia cu microrecitalul violonistei Diana Mos care va interpreta fragmente din Johann Sebastian Bach, Dan Dediu si Mihai Maniceanu.

„Octavele paralele sunt, in multe traditii muzicale, o varianta a unisonului, impartit intre voci diferite. Sunt, pe de alta parte, strict interzise in tehnica scriiturii armonice pentru cor, in istoria tonalitatii. Le auzim insa pe clapele pianului sau in infinite combinatii timbrale. In aceasta carte, octavele muzicale se canta pe clapele alb-negre ale realitatii.
Am adunat asadar opt «inventiuni» pe tema afinitatilor dintre muzica si literatura, opt mici «rapsodii» despre muzici si muzicieni, in diverse contexte istorice si ideologice sau doar biografice. In fine, am compus si unsprezece «solouri» (pentru a evita intregul dodecafonic). A rezultat un caleidoscop cu un discret fir conducator: rosturile muzicii si ale muzicologiei, limitele si deschiderile ei. Cartea se adreseaza deopotriva specialistilor si celor carora, pur si simplu, muzica si micile ei istorii nu le sunt indiferente.“ (Valentina Sandu-Dediu)

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Volum dedicat sarbatoririi a 25 de ani de la revenirea in tara a Principesei Mostenitoare

Next Article

Lista Anutei: Zece romane castigatoare a premiului Pulitzer

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share