fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Eveniment Humanitas: ”Mihai Eminescu, romanul absolut”

Marti, 10 noiembrie, de la ora 19, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda unei intalniri cu Lucian Boia, Dan C. Mihailescu si Gabriel Liiceanu prilejuita de recenta aparitie a volumului Mihai Eminescu, românul absolut. Facerea si desfacerea unui mit de Lucian Boia. Dezbaterea va fi moderata de Catalin Cioaba, editor Humanitas.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 0733 669 347 sau pe adresa de email bogdan.baciu@humanitas.ro, in limita celor 60 de locuri disponibile, pana in data de 10 noiembrie, ora 18.30.

eveniment-eminescu

Istoria nenumaratelor distorsionari pe care le-a produs in ultimul secol si jumatate cultul ”poetului national” merita astazi parcursa. Lucian Boia o prezinta cu detasare, acuitate critica si finete a observatiei. Oare vom reusi candva sa-l vedem (si sa-l citim) pe Eminescu eliberati de mitologia creata, de un secol si ceva, in jurul imaginii lui? In orice caz, istoria exagerarilor pe marginea numelui sau e plina de invataminte.

Pentru intelectualul român din vremurile moderne, n-a existat de altfel piatra de incercare mai mare decat ”Eminescu” – un nume in fata caruia nu oricine si-a pastrat luciditatea si discernamantul. La inceput victima a detractorilor din epoca, el a cazut curand prada zelului glorificatorilor, care l-au sechestrat in irealitatea omagiului lor. Si cine, astazi, in afara de Lucian Boia, ne poate ghida mai bine pe acest teritoriu minat de fantasme, pentru a reveni pe taramul istoriei reale?

”Eminescu nu e perceput doar ca un foarte mare poet. A ajuns sa fie mai mult, mult mai mult decat atat. Ni se infatiseaza, la cota lui cea mai inalta, ca exponent suprem al românismului. In ce ma priveste, am revizitat, printr-o cercetare proprie, toate fazele esentiale ale transfigurarii mitice a poetului. Nu e o carte (decat tangential) despre Eminescu, ci o privire asupra reprezentarilor poetului, un tablou sintetic al mitologiei eminesciene.” (Lucian Boia)

Cartea poate fi cumparata cu reducere de aici.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

25% reducere pentru orice titlu sau CD publicat de Libris

Next Article

Weekend magic - doua colectii Nemira cu 45% reducere

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share