fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Eveniment Humanitas: Variațiuni pe o temă dată, de Ana Blandiana

Ana Blandiana

Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu și Lidia Bodea despre volumul de poeme Variațiuni pe o temă dată.

Editura Humanitas vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu joi, 17 ianuarie, ora 19, la o întâlnire cu Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu și Lidia Bodea despre Variațiuni pe o temă dată, cel mai recent volum de versuri al Anei Blandiana.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook*.

Variațiuni pe o temă dată este de fapt un mare poem format din 59 de poezii independente, dar evoluând în jurul aceleiaşi găuri negre a universului, un poem de dragoste despre nedespărţirea prin moarte. Diferite stilistic (de la rondele şi sonete până la mici fragmente postmoderne de proză), poeziile, asemenea variaţiunilor muzicale, revin obsedant asupra temei, într-un dialog vibrând de intensitatea lirismului şi a transcendenţei. Cea mai metafizică dintre cărţile Anei Blandiana, şi probabil una dintre cele mai bune, Variaţiuni pe o temă dată este sfâşietoare şi luminoasă, o carte care nu seamănă altora.

Comunicat Editura Humanitas

 

bogdan
Total
3
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

15 ianuarie - Ziua Culturii Naționale - reduceri la Literatura Română

Next Article

Vezi cea mai citită carte din județul tău

Related Posts

Total
3
Share