fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Eveniment Kurt Vonnegut la Libraria Humanitas de la Cismigiu

Marţi, 29 aprilie, ora 19.00 Librăria Humanitas de la Cişmigiu ne așteaptă la un interesant eveniment despre scrierile lui Kurt Vonnegut și, mai ales, ultimul său volum publicat la Humanitas, ”Tabachera din Bagombo”. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director editorial Humanitas și ”curator” al Colecției ”Raftul Denisei”.

La întâlnire se va discuta despre povestirile favorite ale lui Kurt Vonnegut din anii de după război cuprinse în volumul „Tabachera din Bagombo“.Uneori extravagante, alteori absurde, de cele mai multe ori amuzante, tandre chiar şi atunci când sunt triste, povestirile din volumul de faţă vorbesc despre momente de criză din viaţa unor oameni obişnuiţi, cu un umor mai ales amar, cu ironie fină, dar şi cu profundă înțelegere pentru dramele mărunte ale acestora.

Kurt Vonnegut s-a născut la 11 noiembrie 1922 la Indianapolis, într-o familie cu rădăcini germane. Studiază chimia şi biologia la Cornell University şi Carnegie Institute. În 1942 se înrolează în armată. Luat prizonier la Dresda, în 1945, este supravieţuitor al bombardamentului asupra oraşului, experienţă atroce care îi inspiră romanul Abatorul cinci sau Cruciada copiilor: Un dans obligatoriu cu moartea (1969). Întors în America, Vonnegut îşi reia studiile, de această dată în antropologie. Între anii 1946 şi 1950 lucrează la compania General Electric, postură satirizată în primul său roman, Pianul mecanic (1952; Humanitas, 2006). Din acelaşi an, Kurt Vonnegut se dedică în exclusivitate scrisului.

Scriitorul american Kurt Vonnegut a fost publicat la Humanitas Fiction în colecţia “Raftul Denisei” cu următoarele volume: Pianul mecanic (2006), Bufoniada sau Gata cu singurătatea! ( 2006), Sirenele de pe Titan (2007), Bun venit printre maimuţe (2008), Puşcăriaşul ( 2009), Cutremur de timp (2009), Tabachera din Bagombo.

kurt_vonnegut_eveniment

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

5 Colectii, peste 100 de titluri, 45% reducere

Next Article

Noutate la Humanitas: "Stapanii finantelor. Cei patru bancheri care au ruinat lumea"

Related Posts

Total
0
Share