fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Eveniment Litera – lansarea cărții Ultimul an cu Ceaușescu, de Daniela Rațiu

Ultimul an cu Ceaușescu

Cartea „Ultimul an cu Ceaușescu” de Daniela Rațiu, va fi lansată joi, 20 octombrie, la București. O carte care invită cititorul într-o călătorie de vindecare și asumare. O scriere uniformă, despre anotimpuri și memoriile copilăriei care ne marchează.

Comandă cartea cu reducere de aici.

Cititorii, sunt invitați la Librăria Humanitas Lipscani 42, ora 18:30, pentru o discuție pe marginea cărții. Invitați evenimentului sunt: Carmen Lidia Vidu, Daniel Șandru și Cristian Fulaș. Mai multe detalii: pe pagina de facebook a evenimentului.

Despre „Ultimul an cu Ceaușescu”
Cartea „Ultimul an cu Ceaușescu” este una dintre cele mai noi apariții ale Colecției Biblioteca de Proză Contemporană, Editura Litera. În ultimul an al erei ceaușiste, românii așteptau „să se întâmple ceva”, în vreme ce Europa de Est era cutremurată de căderea Zidului Berlinului. Pe acest fundal, romanul urmărește viața unei familii care trăiește experiențele traumatizante ale totalitarismului, aflat la final.

„Daniela Rațiu ne invită într-o călătorie de vindecare, de asumare, fără ranchiună. Începe iarna și se termină iarna. Totul durează un an, dar la fel arătau aproape toți anii, toate viețile. Totul era o uniformă. Și-n uniforma asta are loc un spectacol al detaliilor. Peste ani, aș vrea să recitesc romanul și să mi se pară totul o distopie bine scrisă și atât.“, Carmen Lidia Vidu

Despre Daniela Rațiu
Daniela Rațiu este jurnalistă cu studii de Drept și a intrat în peisajul literar cu poezie și proză. A publicat volumele de versuri Ciorap cu firul dus (2000), Staniol (2018) și Anestezia. Un singur poem (2022), romanele Ochelari de damă (2005) și In Vitro (2007) și volumul de teatru Măcelarul îi citea pe ruși (2016). Este coautoare a scenariului Pauker, aflat, în 2015, printre textele finaliste la concursul HBO de scenarii.

Comunicat Editura Litera

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Party

TOP cărți sub 15 lei la Party pe Litera

Next Article
elefantFest

Ediția a șasea a elefantFest reunește la start 50 dintre cele mai importante edituri din țară

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share