fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Eveniment Litera: Paul Kenyon la București

Paul Kenyon

Cartea „Copiii nopții. Povestea stranie și eroică a României moderne“,de Paul Kenyon, o nouă apariție a Editurii Litera, este o istorie vie, strălucitoare, plină de umor și înfiorătoare a unora dintre cei mai ciudați dictatori pe care i-a văzut vreodată Europa.

Cu ocazia lansării cărții, autorul va vizita România pentru o serie de evenimente importante, unul dintre acestea fiind: Paul Kenyon în dialog cu Nadine Vlădescu, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, miercuri (14 septembrie 2022), ora 19:00, unde cititorii pot întâlni autorul într-un dialog deschis și achiziționa cartea cu autograf.

Cumpără cartea, cu reducere, de aici.

Despre carte:
România, singura țară din Europa de Est care vorbește o limbă romanică, a fost mereu diferită de vecinele sale, iar în secolul XX s-a confruntat pe plan intern cu o galerie de personalități controversate: regele corupt Carol al II-lea; liderul antisemit al Gărzii de Fier, Corneliu Zelea Codreanu, sau generalul vanitos Ion Antonescu, care a venit la putere în 1940 și a condus țara într-o alianță cu Germania nazistă. După 1945, puterea a fost preluată de micul Partid Comunist, sub care țara a fost victima represiunii de tip stalinist și a colectivizării după model sovietic.

Apoi, în 1965, odată cu venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu, în România a început cea mai ciudată dictatură din istoria recentă a Europei.

Mai mult decât o poveste a României moderne care se citește ca un roman, cartea Copiii nopții este și o descoperire personală a acestei țări extraordinare. Atenția pe care Paul Kenyon o acordă viciilor și tendințelor cleptomane ale despoților se combină cu o analiză sinceră și personală a unei familii românești.

Cartea lui Paul Kenyon se adâncește în această istorie și aduce la viață o galerie ascunsă de personaje.“ BBC History Magazine

O carte excelentă și documentată minunat… O lectură esențială pentru oricine este interesat de trecutul și de prezentul României.“ John Simpson, BBC World Affairs Editor

O poveste isteață și captivantă, plină de personaje grotești care au condus țara printr-o serie de dezastre, de la fascismul lui Codreanu și Antonescu la cultul personalității de inspirație stalinistă al lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu.Misha Glenny, autoare a McMafia and The Balkans (McMafia și Balcanii)

Vei rămâne surprins, extenuat și curios… O carte intrigantă.“ The Spectator

Kenyon scrie cu vervă [și] cu umor… Descoase cu răbdare firele complicate ale loialității și ostilității care străbat curtea regală, camarila militară, dar și Biroul Politic al Partidului Comunist Român.“ Literary Review

Despre autor: PAUL KENYON este autor și jurnalist, laureat al Premiului BAFTA pentru cel mai bun documentar. A făcut reportaje BBC din zone de război periculoase din întreaga lume, realizând peste 50 de documentare despre experiențele trăite. A transmis corespondență jurnalistică din Ucraina, în 2014 și în 2022, și din „Războiul Civil Libian“, pe tot parcursul anului 2011. A călătorit pe cea mai periculoasă rută de migrație din lume, din Africa Subsahariană în Europa, pentru a arăta modul în care tineri africani riscă totul în căutarea unei vieți mai bune. Pe lângă Africa, Kenyon a călătorit mult în Europa de Est și descrie România drept căminul său spiritual, aici întâlnindu-și soția la scurt timp după Revoluția din 1989.

Comunicat Editura Litera

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Editura LIBREX lansează o serie de cărți alături de Jurnalul

Next Article
tablouri licheni

Tablouri si decoratiuni cu licheni – cadouri nemuritoare pentru cei dragi

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share