fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Eveniment „Tarkovski si Brumaru”. Lansarea revistei culturale Timpul, editia din luna ianuarie

Editura Adenium vă invită sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 16.00, la întâlnirea-eveniment „Tarkovski și Brumaru”, care va avea loc la Librăria Cărturești din Palas Mall Iași (Str. Ștefan cel Mare, nr. 1).

La eveniment sunt invitați Mihai Vacariu, autorul cărții Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei (apărută la Editura Adenium), poetul Emil Brumaru, scriitorul Liviu Antonesei, politologul și editorialistul Daniel Șandru, Sorin Bocancea, filosof și decan al Facultății de Ştiinţe Politice și Administrative a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, Bogdan Ulmu, scriitor și critic de teatru și film.

Provocarea la dezbatere pe tema poeticii filmelor tarkovskiene va fi completată cu vizionarea unor scene din peliculele semnate de marele regizor. Îndrăgitul poet Emil Brumaru va recita din poeziile sale.

Cartea lui Mihai Vacariu, Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, a obținut ecouri puternice în presă, în mediul artistic și literar, fiind desemnată cea mai bine vândută carte a anului 2013 la Editura Adenium. Autorul declară că a scris „despre cum am vizionat, simțit și trăit filmele lui Andrei Tarkovski, în special în perioada comunistă, dar nu numai. Este o poveste despre cum am reușit în acele vremuri să ajung la un acord între ființa mea și realitatea exterioară, la o modalitate de a simți că trăiesc autentic, de  a-mi da un sens vieții, adică de a-mi afla fericirea”. Bogdan Ulmu consideră că „Mihai Vacariu a scris și trăit acest volum pentru a nu uita că toți am apărut în filmele lui Tarkovski: măcar în figurație…”

Cu același prilej va fi lansată ediția din ianuarie a revistei culturale Timpul, din care va atrage atenția editorialul „O explicație. Un bilanț. O urare”, semnat Liviu Antonesei.

Printre altele, publicația marchează de asemenea, printr-un articol-documentar, activitatea lui Mihai Eminescu la Timpul. Revista va putea fi descărcată gratuit de pe site-ul www.timpul.ro.

Partenerii evenimentului: Cărturești Palas, Timpul, Observator Cultural, Radio România Cultural, Ziarul de Iași,  IașiFun.

AFIS-A3-brumaru-mic

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

”Tarmul lunii, Fedelinii”, Volumul 1, de Nadia Coste (Editura ALLFA)

Next Article

Noutate la Editura All: ”Metafizica biciclistilor, de Ciprian Valcan si Dana Percec

Related Posts

Total
0
Share