fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Humanitas ne invita in Clubul Fanbook

fanbook

Intalnirile lunare ale clubului de lectura pentru adolescenti Fanbook revin in Libraria Humanitas de la Cismigiu sambata, 16 ianuarie, la ora 14. Cartea propusa pentru discutiile din prima ora este Astazi este mainele de care te-ai temut ieri. Radu Paraschivescu, autorul romanului, ne spune in a doua ora a intalnirii ce a starnit imaginarea povestii care incepe in timpul foametei necrutatoare din Irlanda secolului al XIX-lea si se termina, urmand drumul cantecului The Fields of Athenry, printre fanii echipei Liverpool. La discutie va participa si fotbalistul Nicolae Vasile, capitanul echipei Rapid Bucuresti.

In Astazi este mainele de care te-ai temut ieri, cel care-si croieste drum prin lume, strabatand veacuri, vremuri si continente, este un cantec. El se aude pentru prima data in timpul foametei din Irlanda secolului al nouasprezecelea, unde versurile lui exprima compasiune pentru un detinut inchis pentru furt de porumb. Pe urma, cuibarit in memoria detinutului, cantecul ia calea coloniei din Macquarie, Tasmania, unde se transforma in protest impotriva abuzurilor penitenciare. Un jurnal de detentie tinut atunci este publicat in zilele noastre de un editor englez si intra in atentia unui anticar. In acest fel, cantecul se intoarce in Europa, unde devine, prin stradaniile unui fan, talismanul coral care-o insoteste pe Liverpool intr-o finala de Liga Campionilor.

Fanbook este un club de lectura pentru adolescenti initiat de CSR Mindset si Libraria Humanitas de la Cismigiu, ce incurajeaza citirea unei carti pe luna si interactiunea dintre copii si personalitati culturale, prin discutii libere. Inscrieri la contact@csrmindset.ro.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
set cadou micul print

Set cadou Micul Print, 6 Volume

Next Article
Creatii manuale

Creații manuale, o nouă revistă recomandată de ziarul Libertatea

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share