fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Festivalul FanMOVIE, organizat de copii pentru copii în perioada 18 – 20 septembrie 2015

afis-FanMOVIEFanMOVIE este un festival de film cu si despre cărți ecranizate, recomandat cinefililor și cititorilor care au până în 18 ani.

Vom proiecta 5 filme și vom discuta despre 5 cărţi selectate de copii pentru copii.

Intrarea va fi liberă! Încurajăm schimbul de cărți și de idei, așadar toți copiii care vor să participe la festival sunt rugați să vină însoțiți de cartea lor preferată pe care să o schimbe la eveniment cu o altă carte pe care şi-o doresc.

”Prin FanMOVIE vrem să arătăm că putem personaliza orice! La festival am încercat să alegem filme dintre cele mai inedite. După ce am rugat toți membrii grupului, care sunt în jur de 15, să voteze cinci filme, am obținut o listă care, sperăm noi, vă va capta toată atenția, prin însăși diversitatea sa. Pe lângă vizionarea filmelor și discuții, vom avea un alt eveniment inedit, și anume un schimb de cărți (unde insistăm să aduceți, dacă nu cartea preferată, măcar una pe care ați vrea s-o citească și alții), care este ocazia perfectă să socializăm și să împărtășim impresii după film. Totuși, dacă nu vă atrage ideea socializării (înțelegem foarte bine introvertiții!), trebuie să vă facă cu ochiul cărțile date cu drag și, evident, prăjiturile. ” Daria Anghel, 14 ani

Festivalul FanMOVIE este sprijinit de Asociația CSR Mindset și este organizat de Ambasadorii FANBOOK, copii cu vârste între 12 şi 14 ani care fac parte dintr-un club de lectură și care şi-au dorit să creeze un cadru și un mediu confortabil în care să poată analiza și dezbate cărți și filme pentru vârstele lor. Acesta este unul dintre evenimente multiculturale pentru copii pe care Asociaţia CSR Mindset le organizează în afara școlilor (librării, biblioteci, muzee, cinematografe).

”Ceea ce îmi place cel mai mult la FanMOVIE este faptul că ne aparţine, este al nostru, al tuturor. S-a născut din ideile şi dorinţele noastre de a îmbina lectura şi cinematografia şi astfel ne reprezintă. ” Ana Caragui, 14 ani

Proiecțiile vor fi urmate de discuții inițiate și moderate de copiii organizatori, alături de Ileana Bîrsan, critic de film.

Programul Festivalului:

 • Paper Towns – vineri, 18 septembrie 2015, ora 19:00
 • Cinemateca Union
 • Invitat special bloggerul Laura Câlţea

 

 • To Kill A Mockingbird – sâmbătă, 19 septembrie 2015. ora 14:30
 • Cinema Muzeul Țăranului
 • Invitat special Bogdan Alexandru Stănescu, Coordonatorul Colecţiei “Biblioteca Polirom”

 

 • Persepolis – sâmbtă, 19 septembrie 2015, ora 20:30
 • Cinema Muzeul Țăranului (grădină)

 

 • Moromeții – duminică, 20 septembrie 2015, ora 14:30
 • Cinema Muzeul Țăranului
 • Cu invitați speciali surpriză

 

 • Sense and Sensibility – duminică, 20 septembrie 2015, ora 20:30
 • Cinema Muzeul Țăranului (grădină)

 

Mai multe informatii despre eveniment gasiti si pe Facebook.

Organizatori: Ambasadori Fanbook și Asociația CSR Mindset

Parteneri principali: Humanitas, Hyperliteratura, Muzeul Țăranului

Sponsor: Ion Moș

Parteneri media: Agenţia de carte, Editura Arthur, Bookuria.info, Cartepedia, Cărţi cu suflet, Goodread.ro, Gokid.ro, Asociația Macondo, BOOKiseala, filme-carti.ro, Blog de părinţi, Raftul cu IDEI, Societatesicultura.ro, Serial Readers.

Prăjituri oferite de MONArte

CSR Mindset este o organizaţie dedicată proiectelor de responsabilitate socială în educaţie, social şi mediu. De asemenea este iniţiatorul şi organizatorul clubului de lectură Fanbook, desfășurat lunar în București, Cluj, Sibiu, Brașov și adresat copiilor între 10 și 16 ani. – www.csrmindset.ro

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Despre dragoste şi alţi demoni, de Gabriel Garcia Marquez

Next Article

Inscrierile la concursul Trofeul Arthur - prelungite pana pe 20 octombrie

Related Posts

Total
0
Share