fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Fluturi striviţi, de M. Anjelais

fluturi-strivitiDouă prietene foarte bune decid ceva ce le va schimba viaţa şi lor şi copiilor lor: să fie legate mereu, să aibă cariere profesionale şi să dea naştere unor urmaşi care să fie legaţi la fel ca ele. Planul idilic este dat peste cap de viaţa însăşi, care confirmă că „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”.

Cumpara cartea cu reducere

Cei doi tineri pe care mamele lor i-au destinat împreună încă dinainte de a fi embrioni sunt azi Cadence şi Sphinx. El este condamnat şi fizic şi psihic. Este diagnosticat cu leucemie şi este un sociopat notoriu. Cinismul destinului a vrut să fie beneficiarul unui farmec de nedepăşit, căruia Sphinx nu-i rezistă. Cadence are ghearele reci înfipte în această fată care nu vrea decât să-l iubească şi să trăiască frumos. Dar bărbatul nu este capabil de nimic din toate acestea. Şi răneşte. Din nou şi din nou. Tarează. Lasă cicatrici eterne. Fără ca măcar să sesizeze asta, fără ca măcar să-i pese în momentul în care face toate aceste lucruri. Sphinx este poligonul lui de teste afective dure, un punct de referinţă care nu are scăpare şi se comportă cu ea ca acei copii nemiloşi care strivesc fluturi şi apoi se plâng că au dispărut. Nu-şi asumă nimic, nu simte nimic şi totuşi nu-i dă drumul fiinţei care suferă. Are o nevoie vitală s-o domine şi s-o îndurereze.

În tot acest timp, Candece continuă să strălucească. Este mai îndrăzneţ şi mai frumos ca oricine, este extraordinar în tot ceea ce face, are nişte ochi albaştri atât de luminoşi încât nici nu ţi-ai da seama cât sunt de reci. Este diferit, remarcabil, o stea. În acelaşi timp este sinistru, crud şi total în neregulă. Este terminat în interior şi asta îl transformă într-un monstru de nepăsare. Pare un înger la suprafaţă, dar este un demon în profunzime. Este letal şi distant.

În toată această lumină necruţătoare stă Sphinx. Îl adoră chiar şi în pofida acestei frumuseţi orbitoare dar sterpe, îi umple golul sentimental, îi scuză escapadele înfricoşătoare. Crede că până la urmă, tot pe ea o vrea. Până într-o zi în care toate iluziile ţesute de două generaţii se destramă. În spatele lor nu mai este nimic. Şi femeia se retrage.

Sphinx primeşte într-o zi un telefon. Ultima dorinţă a vechiului ei iubit Candace este s-o vadă pentru cea din urmă oară. A ars complet şi rapid tot combustibilul vieţii lui ciudate şi azi o caută pe fata pe care cândva a distrus-o emoţional…

Fluturi striviţi este o pânză captivantă pe care sunt etalate suferinţe atât de adânci încât cartea nu se poate lăsa din mână chiar dacă cititorul ştie că la capătul ei nu poate exista un happy-end. Atracţia fatală dintre un sociopat şi o fată curată, dar fără instinct de conservare are în Anjelais un maestru al redării.

Cartea Fluturi striviţi, de M. Anjelais poate fi cumparata cu reducere de la Libris.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carti cu Libertatea: "Contesa libertina" de Joanna Shupe

Next Article

Editura Litera la Gaudeamus 2015

Related Posts

Total
0
Share