fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Friedrich, marele detectiv de Philip Kerr – Dictatura pe înțelesul copiilor

Friedrich, marele detectiv
Friedrich, marele detectiv

Miercuri, 30 ianuarie 2019, la ora 18.30, la librăria Cărturești Carusel din București va avea loc lansarea romanului pentru copii Friedrich, marele detectiv de Philip Kerr, apărut în colecția Smart Age a editurii Corint Junior. Vor vorbi: Selma Iusuf (jurnalistă, KissFM, Dilema veche), Cătălin Striblea (jurnalist, DigiFM), Dan Antonescu (polițist criminalist și realizatorul unor emisiuni de televiziune cu subiect detectivistic) și Cătălin Strat, directorul editorial al Editurii Corint Junior.

Cartea Friedrich, marele detectiv de Philip Kerr poate fi cumpărată online, cu reducere, de la Elefant sau Libris.

Friedrich, marele detectiv este povestea unui copil din Germania anului 1933, martorul ascensiunii la putere a partidului nazist, care acaparează încetul cu încetul și fără a întâmpina vreo urmă serioasă de împotrivire școlile și universitățile, viața artistică și culturală, presa scrisă și, de fapt, întreaga societate germană. Friedrich, care are 13 ani în 1933, visează să devină detectiv. Este un personaj irezistibil: are cultură generală, spirit de observație, o minte ascuțită și pătrunzătoare. Este tot atât de inocent precum eroul cărții sale preferate scrise de Erich Kästner, Emil și detectivii, dar, din cauza nazismului, Friedrich este silit să aleagă între a-și vedea visul împlinit și a-și păstra libertatea individuală. Lumea lui Friedrich, și nu doar a lui, în care prietenia, loialitatea și curajul sunt valorile esențiale, începe să se destrame, îndreptându-se către un cumplit deznodământ. 

Philip Kerr (1956–2018) este celebru atât pentru romanele sale polițiste avândul ca erou pe detectivul german Bernie Gunther, a căror acțiune este plasată în Berlinul interbelic, cât și pentru seria de romane fantasy pentru copii și adolescenți, Copiii lămpii fermecate, care a fost publicată în România de Editura Corint.

Colecția Smart Age, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, cuprinde romane care abordează teme și subiecte importante pentru formarea tinerilor cititori. Coordonatoarea colecției este Nona Rapotan, care conduce și una dintre cele mai active platforme culturale on-line din România, Bookhub.

Comunicat Editura Corint

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Noi ce citim? 10 romane de dragoste semnate Lorena Lenn, cu transport gratuit

Next Article

Lansarea Asociației Culturale „Neagu Djuvara“

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share