fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Gabriel García Márquez, un jurnalist împătimit

Gabriel García Márquez, un jurnalist împătimit. Celebrul autor al romanului „Un veac de singurătate” și câștigător al Premiului Nobel pentru literatură a fost un jurnalist împătimit. „Nu vreau să rămân în memoria lumii pentru Un veac de singurătate și nici pentru Premiul Nobel, ci pentru ceea ce am scris în ziare”, spunea Márquez. Scriitorul a publicat toată viața în presă, îi plăcea la nebunie mirosul de cerneală de tipar și credea că „jurnalismul este cea mai frumoasă meserie din lume și o necesitate biologică a umanității”. (Ny Times)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

100 de cărți pentru copii de la Librăria Congresului SUA. Iubitorii de carte veche se pregătesc febril să parcurgă cele 100 de cărți vechi de un secol pe care Librăria Congresului SUA le-a digitalizat și le pune la dispoziția copiilor din toată lumea. Evenimentul se desfășoară în onoarea Săptămânii Cărții pentru Copii, care aniversează un secol de la înființare. (Good News Network)

Cartea care anunță ascensiunea lui Skywalker. Lucasfilm pregătește, pentru sfârșitul acestui an, lansarea cărții care povestește despre ascensiunea faimosului Skywalker. Evenimentul va avea loc înainte de lansarea ultimei producții a francizei, iar cartea va acoperi spațiul dintre „The Last Jedi” și ivirea în conștiința publicului a eroului Luke Skywalker. Cu  titlul „Resistance Reborn”, programată pentru lansare în 12 noiembrie, cartea urmărește aventurile unor personaje ca Leia Organa, Poe Dameron, Finn sau Rey, pe drumul lor către reconstruirea Rezistenței. (The Verge)

The Heavens”, de Sandra Newman. Iubire la distanță de 500 de ani. Cartea lui Newman face o translație între Anglia elisabetană și New York-ul prezentului. Azi, Ben și Kate se întâlnesc la o petrecere și se îndrăgostesc. Încep să edifice o relație, dar Kate are o foarte activă viață… în vis. Deseori după ce adoarme se trezește în 1503 ca Emilia, personajul din „Sonetele” lui Shakespeare. Ceea ce face în această calitate are o înrâurire mult mai mare și mai importantă asupra contemporaneității decât poate crede Kate. (The Guardian)

Afacere de familie cu cărți. Librăria Carmichael, din Louisville, SUA, stă cu ochii ațintiți spre trecut în timp ce duce afacerea de familie cu vânzare de cărți direct în viitor. În orașul cunoscut mai degrabă pentru distileriile din care iese un faimos coniac sau pentru nu mai puțin celebrul pui prăjit, librăria este considerată de localnici o adevărată instituție. În luna aprilie și-a celebrat cea de-a 41-a aniversare, iar la începutul anului, fondatorii au predat oficial ștafeta fiicei și nepoatei lor. (Ny Times)

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
BOOKS50

BOOKS50 - 50% reducere la mii de cărți. Doar azi!

Next Article
Până ce pietrele vor deveni mai ușoare ca apa

Lansare de carte: Până ce pietrele vor deveni mai ușoare ca apa, de António Lobo Antunes

Related Posts

Total
0
Share