fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

„Ghost writer” – CIA te ridica, CIA te coboara…

Atunci când un fost prim-ministru al unei mari puteri se apucă să-şi scrie memoriile, începe agitaţia. Secretomania este cuvânt de ordine până la publicare, iar omul trimis de editură să pună la punct lucrarea este o „piesă” foarte importantă în acest puzzle. Ei, şi atunci când această „ghost” răspunde la întrebarea „Ce ne aduci tu pentru această ocazie?” cu „Nimic”, ba, mai mult, nu are legătură cu politica, lucrurile pot lua o întorsătură neaşteptată. „Ghost” poate avea curiozităţi nebănuite, poate deveni chiar reporter de investigaţii dacă dă de vreo crimă neelucidată, poate descifra mesajul ascuns în carte – CIA este în toate… în acest caz, prin nevastă.

the_ghost_writer_

Filmul lui Polanski este, aşadar, „bântuit” de amprenta marelui regizor, având şi eşafodajul de acţiune necesar, dar şi tuşele groase ale intrigii, plus binecunoscutele accente pe detaliu care l-au făcut celebru. Povestea se derulează în cascadă, centrată pe manuscrisul preţios care generează o anchetă aproape jurnalistică, soldată cu dispariţia celor care „se joacă în cuibul de viespi”: politicianul retras şi „fantoma” care ar fi trebuit să-i „şlefuiască” memoriile (şi atât!). „Cum îţi explici că toate măsurile luate de Lang ca prim-ministru au fost în favoarea SUA, de la războiul antiterorist la exporturile de armament?”, este întrebat „Ghost”, în susţinerea ideii că în politica mare nu meritocraţia face legea, ci interesele SUA…

THE GHOST WRITER

Dacă mai punem la socoteală şi faptul că Pierce Brosnan şi Ewan McGregor sunt fostul demnitar, respectiv „Ghost” şi că manuscrisul (dedicat „soţiei, copiilor şi poporului britanic”), cu codul lui revelator, sfârşeşte risipit în vânt, avem în faţă un film ce trebuie văzut.

Roxana Ichim

[posts_carousel category=”recenziile noastre” items=”6″]
bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Miercuri, 6 martie, apare in Colectia Nobel de la Jurnalul National romanul «Andrea Delfin», de Paul Heyse

Next Article

"Artistul", cel mai premiat film francez, impreuna cu Gazeta Sporturilor

Related Posts

Total
0
Share