fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Humanitas ne da intalnire cu neastamparatul prichindel Habarnam

habarnam-campionatul-povestilor

Sambata, 30 mai, la ora 11.00, in Libraria Humanitas de la Cismigiu, la ”Campionatul povestilor”, atelier de desenat si povestit cu scriitoarea Ioana Nicolaie, copiii au intalnire cu neastamparatul prichindel Habarnam, eroul a trei carti scrise de Nikolai Nosov si unul dintre personajele cele mai iubite de mai multe generatii de mici cititori.

S-a desprins un ciob din soare, iar acum vine cu viteza spre noi. Oare sa fie adevarul sau alta nascocire a lui Habarnam, cel mai vestit prichindel din Orasul Florilor? Va puteti imagina ceva mai nastrusnic de atat? Imbracati cu cele mai colorate haine din dulap, copiii de la ”Campionatul povestilor” vor incerca sa-i tina isonul lui Habarnam, inventand povesti si desenand lucruri incredibile. Ce prieteni ati avea voi printre pitici, daca ati fi Habarnam?
Cei mai convingatori prichindei vor primi la final premii de la Koh-I-Noor si Editura Humanitas.

La Editura Humanitas au fost publicate volumele Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai, Habarnam in Orasul Soarelui si Habarnam pe Luna si audiobookul Aventurile lui Habarnam, in lectura lui Marian Ralea.

”Campionatul povestilor” este un proiect care a inceput sa existe inca de la aparitia Librariei Humanitas de la Cismigiu. Conceptul e al unui concurs in care doua sau mai multe echipe se lupta, plecand de la eroii unei carti, sa castige premiile puse in joc. Cele doua sau trei probe pe care trebuie sa le treaca sunt de imaginatie, creativitate, expresivitate corporala, gestica, dar si de desen. Cum fiecare copil e un mare artist, doar sa fie ajutat sa se exprime, se pot obtine deseori lucruri uimitoare.

Am inventat, de-a lungul timpului, planete, am inchipuit ingeri care arata cu totul diferit decat cei din reprezentarile obisnuite, l-am intalnit pe Micul Print cu Alice din Tara Minunilor si i-am pus sa vorbeasca in limbi care nu exista, am descoperit ritmurile unor lumi straine, am luat zmeii si i-am facut eroii unor scenete improvizate, am inventat biciclete zburatoare si multe altele.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Când roata se întoarce (recenzie la cartea "Spiritus", de Ismail Kadare)

Next Article

Magia circului (recenzie la romanul "Apa pentru elefanti" de Sara Gruen)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share