fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Humanitas ne invita la o noua seara japoneza

Miercuri, 26 februarie, de la ora 19.00 sunteți așteptați la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o nouă seară japoneză. Vor vorbi T.O.Bobe, Cristina Bazavan, Maria Iordănescu, Dan Silviu Boerescu şi Denisa Comănescu despre strălucita replică la „Lolita“ lui Nabokov a scriitoarei japoneze Yoko Ogawa – ”Hotel Iris”.

Hotel Iris – Yoko Ogawa (cumpara carte cu reducere de aici)
Alături de Haruki Murakami, Yoko Ogawa este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii japoneze contemporane. Cu o imaginaţie îndrăzneaţă, sălbatică, Yoko Ogawa îşi seduce cititorii prin contrastul dintre universul ei straniu şi felul perfect echilibrat în care îl prezintă. Romanul “Hotel Iris” poate fi interpretat ca o replică la “Lolita” lui Vladimir Nabokov.

Timida adolescentă Mari lucrează la recepţia Hotelului Iris, deţinut de mai multe generaţii de familia ei. Totul o apasã pe Mari: atmosfera clădirii delabrate, pustiul oraşului în afara sezonului, purtarea lipsită de afecţiune a mamei. Într-o noapte, vocea poruncitoare a unui client care este dat afară din hotel pentru scandalul făcut de prostituata adusă în camerã o atrage pe Mari ca un magnet şi îi trezeşte speranţa că nu este singură pe lume. Din acest moment, adolescenta va iniţia un periculos joc al seducţiei, în care graniţa dintre permis şi pervers devine tot mai neclară.

seara_japoneza

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Martisor placat cu aur, cadou la orice carte comandata

Next Article

Promotie de Dragobete de la Nemira: 50% reducere la Colectiile Babel si Bonton

Related Posts

Total
0
Share