fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Humanitas ne invita la seara Knut Hamsun

Joi, 11 Septembrie, la ora 19:00, Libraria Humanitas Kretzulescu va gazdui seara Knut Hamsun pornind de la romanele “Pan” si “Victoria” publicate recent in colectia Raftul Denisei.

Moderatorul acestui eveniment va fi Denisa Comanescu, iar invitati voi fi Elisabeta Lasconi, Dana Jenaru, Andreea Rasuceanu si Dragos Butuzea.

Aceste doua scurte romane au devenit clasice. Avand ca subiect singuratatea si dragostea se numara printre cele mai frumoase scrieri din literatura europeana.

Romanul “Pan” a fost ecranizat de patru ori intre anii 1922 si 1995 si are in centru povestea de dragoste dintre locotenentul Glahn si Edvarda Mack.

In timp ce locotenentul Glahn obosit de viata in centrul civilizatiei, duce o existenta retrasa in tinutul Nordland si reflecta la sensul existentei si dorinta de a deveni artist, intalnirea cu imprevizibila Edvarda il va arunca intr-o chinuitoare poveste de dragoste cu accente sado-masochiste.

Romanul “Victoria” a aparut in 1898 si a avut un succes rasunator datorita povestii de dragoste imposibila dintre Johannes, un tanar cu origini modeste, si Victoria, fica unui mosier bogat.

Dupa ce Victoria se supune dorintei familiei sale si Johannes devine un scriitor de succes, cei doi se vor confrunta cu regretul ca nu au luptat pentru iubirea lor.

Scriitorul norvegian Knut Hamsun a fost romancier, dramaturg, poet, opera sa cuprinzand peste 20 de romane, un volum de poezie, mai multe piese de teatru si eseuri, un jurnal de calatorie. A primit Premiul Nobel pentru literatura in anul 1920 pentru romanul “Rodul pamantului“.

Anuța Stănculeanu

seara-knut-hamsun

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Cartile merita tot respectul. Pune-le, frumos, in raft

Next Article

Origami, usor si distractiv

Related Posts

Total
0
Share