fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Humanitas ne invita la un eveniment cu bun gust: Soirée gastronomie française

eveniment_mallory

La prima prezentare a romanului Madame Mallory si micul bucătar indian am gustat din bunătăţile aromate ale bucătăriei indiene şi am vorbit despre tulburătoarea poveste a tânărului crescut în atmosfera îmbibată de arome exotice a restaurantului familial din Mumbai. Săptămâna aceasta, miercuri, 24 septembrie, ora 19.00, vă invităm la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45) la o seară pariziană dedicată aceleiaşi fascinante cărţi semnată de Richard C. Morais, devenită intre timp bestsellerul acestei veri la Humanitas Fiction.

Vă asteptăm alături de Ana-Maria Caia, Cristina Foarfă şi Laura Câlțea să urmărim aventura carismaticului şi talentatului Hassan în lumea rafinatei bucătării franţuzeşti. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. O seară în care ne vom răsfaţa cu bunătăţi pariziene oferite de Rue de Pain – Boulangerie Artisanale şi limonadă dulce-acrişoară.

Apărut în peste 30 de ţări, Madame Mallory si micul bucătar indian a devenit un bestseller internaţional. Romanul a fost ecranizat cu titlul Război în bucătărie (2014), cu Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal şi Charlotte Le Bon. Regia este semnată de Lasse Hallström, printre producători numărându-se Steven Spielberg şi Oprah Winfrey.

Hassan Haji porneşte, după moartea mamei lui, împreună cu restul familiei, într-o călătorie prin lume, stabilindu-se în cele din urmă într-un orăşel din Alpii Francezi, Lumière. Aici îşi vor deschide un restaurant cu specific indian, peste drum de exclusivistul relais al lui Madame Mallory, Le Saule Pleureur. Dar, la scurt timp după ce Madame Mallory declanşează un adevărat război gastronomic, în care îşi antrenează vecinii, Hassan îşi descoperă pasiunea pentru haute cuisine europeană, devenind, printr-un complex de împrejurări nu tocmai plăcut, discipolul celebrei chef. Treptat, trecând prin mai multe aventuri şi cunoscând în sfârşit şi dragostea adevărată, Hassan va deveni un chef parizian foarte apreciat. O poveste despre puterea destinului, despre pasiune şi talent, alertă, amuzantă şi sensibilă, plină de culoarea şi miresmele bucătăriei indiene şi de rafinamentul gastronomiei franţuzeşti.

RICHARD C. MORAIS este în prezent editorul revistei financiare americane Barron’s Penta. A fost senior editor la Forbes şi cel mai longeviv corespondent străin al acesteia. A început să lucreze pentru redacţia din New York a revistei Forbes ca reporter în 1984, la vârsta de 23 de ani. Între 1986 şi 2003 a lucrat la sediul londonez al revistei, devenind, în 1998, European Bureau Chief. La Londra, fiind nominalizat de şase ori, a primit trei Business Journalist of the Year Awards. American crescut în Elveţia, Morais şi-a trăit mare parte din viaţă în străinătate, întorcându-se în SUA în 2003. Acum locuieşte la New York cu soţia şi fiica sa. A debutat, în 1991, cu biografia neautorizată Pierre Cardin: The Man Who Became a Label. Madame Mallory şi micul bucătar indian (The Hundred-Foot Journey) este primul său roman, apărut în 2008 şi tradus în peste 30 de ţări. În 2013, Morais publică romanul Buddhaland Brooklyn, povestea unui preot budist care, la 40 de ani, primeşte ordinul să-şi părăsească mânăstirea din munţii Japoniei şi să traverseze oceanul pentru a construi un templu în New York.

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

O noua aparitie in Colectia Top 10+ de la Editura Polirom: "Copila de zapada", de Eowyn Ivey

Next Article

Zeci de carti pentru copii de la Editura RAO cu preturi pana in 5 lei

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share