fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Humanitas ne propune o intalnire cu scriitorul chinez Su Tong

Editura Humanitas Fiction si Institutul Confucius din cadrul Universitatii din Bucuresti va asteapta miercuri, 9 septembrie, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, pentru o seara dedicata literaturii chineze. Evenimentul va debuta cu lansarea, in prezenta autorului, a romanului Lumea de orez de Su Tong, unul dintre cei mai renumiti scriitori chinezi contemponani, recompensat cu numeroase premii nationale, precum si cu Asian Literary Prize in 2009 si nominalizat, in 2011, la Man Booker International Prize.

su-tong-eveniment

Seara va continua cu o dezbatere despre literatura chineza contemporana la care vor participa, alaturi de Su Tong, cinci importanti scriitori chinezi, Cao Youyun, Hu Xuewen, Ge Shuiping, Xie Youshun si Wu Pianpian, Florentina Visan, profesor universitar si seful catedrei de Limbi si Literaturi Orientale din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti, Luminita Balan, profesor universitar si director al Institutului Confucius din cadrul Universitatii din Bucuresti, asist. dr. Mugur Zlotea, catedra de Limbi si Literaturi Orientale din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine si Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

Lumea de orez de Su Tong, roman recent aparut in colectia “Raftul Denisei” la Editura Humanitas Ficton, a fost ecranizat in 2004. Brutal, direct, uluitor prin felul in care creeaza si distruge o lume, Lumea de orez, un triumf al avangardei anilor 1980, isi socheaza si deopotriva isi fascineaza cititorii.

Cartea poate fi cumparata cu reducere de la Elefant.

“O poveste cutremuratoare, dar in acelasi timp frematand de viata, imaginata si scrisa cu extrema onestitate.” (Time Out)

“Balzac si Zola si-ar fi recunoscut in Su Tong spiritul geaman, care ilustreaza cu aceeasi stralucire dezastrele pe care oamenii si le provoaca unii altora si mai cu seama lor insisi.” (Kirkus Reviews)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Weekend RAO: carti cu minim 50% reducere + transport gratuit

Next Article

Litera continuă colecția Filme de Aur din cinematografia rusă, împreună cu ziarul Adevărul

Related Posts

Total
0
Share