fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Humanitas reia seria intalnirilor “Inapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici”

inapoi-la-argument-patapievici

Intalnirile “Inapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici” se intorc in Libraria Humanitas de la Cismigiu joi, 24 septembrie, ora 19. Tema acestei seri este “Privind inapoi cu placere. Festivalul Enescu la a XXII-a editie”. Invitatul special este Mihai Constantinescu, directorul executiv al festivalului.

Mihai Constantinescu, general manager Artexim, este director executiv al Festivalului International “George Enescu” din 1991. De atunci, impresionanta reuniune de orchestre, dirijori si interpreti, care avea loc initial o data la trei ani, si-a marit frecventa. Din doi in doi ani, ne trecem in agenda concertele si recitalurile preferate din festival. Salile sunt arhipline, iar pentru unele concerte biletele sunt epuizate in cateva minute.

In acest moment Festivalul “George Enescu” este considerat al treilea in lume, dupa BBC Proms si Festivalul de la Lucerna. Este cu siguranta marele merit al echipei coordonate de Mihai Constantinescu si rezultatul faptului ca, incepand din 1998, in functiile de presedinti onorifici si directori artistici au fost atrase nume importante ale muzicii clasice: lordul Yehudi Menuhin, dirijorul Lawrence Foster, compozitorul si pianistul Roman Vlad, dirijorul Cristian Mandeal sau Ioan Holender, director al Operei din Viena pana in 2010. In 2017 aceste pozitii vor fi preluate de dirijorii Zubin Mehta si Vladimir Jurowski.

In 2015 prezentele de neratat au fost, dupa 15 ani de discutii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle, Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, San Francisco Symphony – in premiera in Festival, Filarmonica din Viena, Orchestra Operei din München, Staatskapelle Dresden – dirijata de Christian Thielemann, London Symphony Orchestra – dirijata de Ion Marin, Orchestra din Sankt Petersburg, Filarmonica din Viena, Filarmonica din Monte Carlo. Celebrul dirijor Zubin Mehta a revenit in 2015 la festival, alaturi de Israel Philharmonic.

Solistii asteptati ai editiei 2015 au fost legendarul Murray Perahia, care a fost prezent si in 2013, violonista Anne-Sophie Mutter, pianistii Arcadi Volodos, Maria Joao Pires, Elisabeth Leonskaja, Fazyl Say, Yfrem Bronfman, Andras Schiff, Pierre Laurent Aimard.

Va invitam sa privim inapoi cu placere catre a XXII-a editie a Festivalului International “George Enescu” impreuna cu Horia-Roman Patapievici si Mihai Constantinescu.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Vrei sa o citesti printre primii? Precomanda "Grey" de E. L. James

Next Article

Peste 19.000 de carti cu reduceri de pana la 82%

Related Posts

Total
0
Share