fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Humanitas ne invita la seara J. M. Coetzee

Joi, 18 Septembrie, de la ora 19:00, are loc la Libraria Humanitas de la Cismigiu seara J. M. Coetzee cu ocazia aparitiei romanului “Asteptandu-i pe barbari” in colectia Raftul Denisei.

Moderatorul acestui eveniment va fi Denisa Comanescu iar ca invitati vor fi Elisabeta Lasconi, Simona Vasilache, Dana Jenaru, Alexandra Rusu si Angelo Mitchievici.

Romanul “Asteptandu-i pe barbari” a aparut acum peste 30 de ani si dupa ce in 2003 J. M. Coetzee a primit Premiul Nobel pentru literatura, cartea a fost inclusa de Penguin Books in prestigioasa serie “Great Books of the 20th Century”.

Magistratul nu are nume, ci doar o misiune: trebuie să împartă dreptatea într-un fort situat departe de inima Imperiului. Iar acest fort se află, se spune, sub ameninţarea barbarilor. Nimeni nu ştie precis cum arată şi cum se comportă aceştia. Contează doar veghea perpetuă şi îndeplinirea datoriei faţă de Imperiu. Dar când în fort îşi face apariţia colonelul Joll, purtătorul trufaş al ordinelor de la centru, contururile ferme ale lucrurilor şi certitudinile omului legii încep să se estompeze. Colonelul dă dovadă de cruzime gratuită, de inflexibilitate criminală, de dispreţ suveran faţă de semeni. Încet-încet, îl descoperim şi pe barbar: el nu este vânătorul care depinde de toanele naturii sau cerşetorul momit de aburii unei cafele, ci tocmai eroul civilizator în epoleţi, instalat în voluptatea torturii şi venit să-i convingă cu biciul pe cei care nu se supun orbeşte unor legi absurde.

John Maxwell Coetzee s-a născut pe 9 februarie 1940 la Cape Town, în Africa de Sud si este autorul unor volume de eseuri filozofice şi literare. Din 2002 trăieşte în Australia, fiind profesor emerit la University of Adelaide. În 2003 primeşte Premiul Nobel pentru literatură.

invitatie-coetzee-18sep2014

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Inserturi: cartea „I se spunea Machiavelli“ impreuna cu ziarul Adevarul

Next Article

Carte CADOU: Primul meu atlas geografic

Related Posts

Total
0
Share