fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

În umbra adevărului, de Eva Kas

in umbra adevaruluiEditura Antet a publicat romanul În umbra adevărului de Eva Kas. Povestea are o latură psihologică și însumează trăirile intense expuse în scris ca o durere nemărginită, un chin ajuns la disperare. Autoarea, luând glasul personajului, pune în lumină fiecare moment de maximă intensitate:

”Asociez libertatea cu un drog. Când nu mai am acces la ea, tot organismul îmi este dat peste cap. Sufăr de insomnie, apatie, epuizare, slăbiciune amplificată de o serie de tulburări nervoase și psihice. Nu știu cine poate vedea sub învelișul lucrurilor, dar rodul acestor proceduri juridice au în miez un sâmbure amar. Setea mea de libertate e permanentă și nestinsă”.

”În fiecare minut al vieții mele se întindea o prăpastie, între ieri și azi, o eternitate, care mă înspăimânta. Nu mă mai puteam bucura de nimic și mi‐aș fi dorit atât de mult să simt un strop de fericire!”

”Lipsa de libertate mă conduce, într‐un mod aproape infailibil, la pierderea unui număr prețios de idei, care să mă ajute să depășesc perioada aceasta de tortură. Doar imaginația poate lua o direcție cu totul diferită, dar parcă niciodată direcția potrivită. Cercul ideilor mele nu se întinde dincolo de teritoriul marcat din care nu am voie să ies. Din toată această întâmplare, cel mai odios aspect este cel al umilinței. Peste toate cred că aș fi putut să trec la un moment dat, dar niciodată nu voi uita și accepta felul îngrozitor și gratuit în care am fost tratată.”

Suferința provocată de o nedreptate este ca o boală care lasă cicatrici adânci, iar când este vorba despre detenție, supliciul rămâne etern impregnat în memoria celui ce a fost forțat să o îndure. Maltratarea psihică la care se recurge prin arest, nu face altceva decât să trezească ură, cu atât mai mult atunci când ”inculpații” sunt prinși într-un joc murdar, al unor victime false. Nu este specificată țara, locul unde se desfășoară acțiunea, dar supliciul cauzat de o injustiție este resimțit la fel în sufletul oricui, indiferent de naționalitate.

În umbra adevărului este, poate, o viziune nedorită asupra unei realități sumbre, dar fiindcă nu este o simplă povestire, ci reprezintă un eveniment real din viața cuiva (care a avut încrederea să se confeseze cititorului), ia forma unei lumi în care trăim cu toții, din păcate.

În umbra adevărului este cartea vremurilor de astăzi.

Romanul În umbra adevărului, de Eva Kas Se poate găsi în librăriile Cărturești, Libris, Eminescu, Librarium, cât și online la elefant.ro, antet.ro, libris.ro.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Jocul vietii

Jocul vieţii şi cum să-l jucăm de Florence Scovel Shinn, împreună cu ziarul Adevărul

Next Article
reduceri nemira

50% reducere la cărțile celor mai cunoscuți autori Nemira

Related Posts

Total
0
Share