fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Începe cu ce nu-ţi place, de Brian Tracy

Începe cu ce nu-ţi placeCu vreo trei decenii în urmă, cititorii lumii „se băteau” pe cărţile regretatului Alvin Toffler, ca să afle încotro merge lumea. Astăzi, legenda se numeşte Începe cu ce nu-ţi place, referinţă a „literaturii” de dezvoltare personală, pe care se înghesuie s-o cumpere milioane de oameni care vor să afle încotro merg ei înşişi.

Lumea civilizată pare să nu mai poată trăi fără antrenor personal de direcţie interioară, un fel de fitness psihologic asistat de autori care ne tratează complexele şi fobiile la preţuri mult mai convenabile decât şedinţele de psihoterapie. În acest larg segment de lucrări semnate de tot mai mulţi „bătrâni ai satului” şi-a făcut loc chiar în rândul întâi Începe cu ce nu-ţi place, cartea lui Brian Tracy, la care au „răspuns” atât de mulţi oameni încât ai crede că încrederea în propriile forţe nu mai este un dat uman, ci un accesoriu obligatoriu de achiziţionat ulterior.

Într-adevăr, mulţi spun că această carte le-a schimbat viaţa. Poate pentru că începe cu o regulă simplă: dacă primul lucru pe care-l faci dimineaţa este să „înghiţi broasca” acelei zile, adică să termini rapid cu cel mai neplăcut aspect, toată ziua vei fi fericit ca un cintezoi gândind că ai scăpat de ce era mai rău. Aşadar, o simplă chestiune de organizare personală, cu vreo două duzini de reguli menite să te înveţe că odată trecut hopul „broaştei”, vei face lucrurile mai repede şi vei avea mai mult timp pentru cele care contează şi care trebuie făcute bine.

Deci, nu amâna, pentru că situaţia neplăcută ascunsă sub preş te va seca de energie. Nu pierde vremea – imaginează-ţi ce vrei tu pentru a te convinge să te apuci de lucrul acela de care nu vrei să te apuci, creează motivaţia interioară pentru a-l depăşi, subordonează-l unui obicei plăcut, în fine, scopul va scuza mijloacele, doar fă-o!

Mai departe, dacă ai de rezolvat două „broaşte”, începe cu cea mai „urâtă”, adică dă gata sarcina cea mai grea. Disciplinează-te în aşa fel încât să termini cu povestea respectivă cât mai urgent posibil. În plus, nu te gândi prea mult la rezolvare, termin-o cu atenţie şi elimin-o de pe lista zilnică; sentimentul de după va fi de încântare: „am numai lucruri plăcute de făcut e ziua de azi”.

În continuare, Tracy ne mai dă o mulţime de sfaturi ieftine cât preţul unei cărţi: treci imediat la acţiune… aşa cum fac oamenii de succes (noroc cu ei, altfel care ar mai fi argumentaţia dezvoltării personale?); încearcă să dezvolţi o „dependenţă” de acest obicei, care pe termen lung îţi va aduce o permenentă stare de bine şi o conştiinţă împăcată cu ideea că ai făcut şi ce nu-ţi place; şi datoria va fi împlinită dacă începi cu plata facturilor în fiecare zi şi te joci cu copiii abia după aceea; nu te fofila, nu o lua pe scurtături – lichidează „inamicul” în aşa fel încât după luptă să nu se mai poată ridica de jos; vizualizează cât de bine este să-ţi rămână numai lucruri minunate de făcut odată ce ai tăiat de pe listă infama „broască”.

Milioane de oameni afirmă că „Începe cu ce nu-ţi place” funcţionează de minune. Cum ar spune reclama tv, „Încearcă!”.

Cartea Începe cu ce nu-ţi place, de Brian Tracy poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant, Libris, eMAG.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Books-Express oferă un exemplar din Harry Potter and the Cursed Child. Află cum îl câștigi

Next Article
Soy Luna

Soy Luna. Magie pe Role

Related Posts

Total
0
Share