fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Intalneste-ti scriitorii preferati la Diverta Romana

De două ori pe lună, Diverta Romană vă propune să discutăm despre literatură împreună cu scriitori, critici literari, jurnaliști. Vom dezbate despre cărți și autori care au schimbat literatura și -de ce nu? – lumea.

scriitori-la-romana-II

A doua ediție se concentrează pe viața și pe scriitura fascinantei Clarice Lispector, una dintre cele mai interesante scriitoare ale secolului XX. În 2014 i-a fost tradusă prima carte în limba română, Aproape de inima vijelioasă a lumii (Ed. Univers). De atunci, i-a mai fost tradusă, la aceeași editură și cartea Patimile după G.H.

Evenimentul va avea loc la Librăria DIVERTA ROMANĂ (Piața Romană, nr. 5), in 20 octombrie 2015, de la ora 19.00.

Invitații acestei ediții sunt SIMONA SORA, ADINA DINIȚOIU si JOSÉ SOARES. Moderator: Emanuela Ignățoiu-Sora

  • SIMONA SORA

a semnat cronici literare, studii, eseuri, traduceri în reviste culturale române și străine, prefețe si postfețe la diverse volume de literatură contemporană. A predat literatura română la Facultatea de Litere a Universității din București. Se numără printre autorii antologiilor Tovarășe de drum. Experiența feminină în comunism (Editura Polirom, 2008) și Prima mea carte (Editura ART, 2011). A publicat eseurile Regăsirea intimității (Editura Cartea Romaneasca, 2008) și Ultima Thule. Fortărețe dacice din Munții Orăștiei (Artec, Spania, 2009). A primit, pentru volumul Regăsirea intimității, mai multe premii: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor; Premiul pentru debut al revistei Observator Cultural; Premiul pentru exegeză în proza românească, oferit în cadrul „Colocviilor romanului românesc contemporan”, Alba Iulia; Premiul pentru debut al revistei România literara. A fost finalistă a secțiunii de literatură în cadrul Marilor Premii Prometheus decer­nate de Fundația Anonimul. În 2012 i‑a apărut prima ediție a roma­nului Hotel Universal (ediția a II‑a, 2013), foarte bine primit de critică și de cititori și nominalizat la majoritatea premiilor literare românești. Este doctor în filologie și membră a Uniunii Scriitorilor din România.

  • ADINA DINIȚOIU

Critic literar, jurnalist cultural și traducător din franceză. Este redactor la Observator cultural. Colaborează cu cronică literară la România literară, Dilema veche, Dilemateca, Radio Romania Cultural. Este autoarea cărții “Proza lui Mircea Nedelciu. Puterile literaturii în fața politicului și a morții” (Editura Tracus Arte, 2011) și a cărții “Scriitori francezi la București. Interviuri” (Ed. Vremea, 2014).

  • JOSÉ SOARES

Consilier cultural și politic în cadrul Ambasadei Braziliei la București. A servit ca diplomat în mai multe țări: Malaezia, China, Belgia, Serbia.

Comunicat Diverta

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

ZeroZeroZero, de Roberto Saviano

Next Article

Un erou al timpului nostru, de Mihail I. Lermontov

Related Posts

Total
0
Share