fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Intalnire cu Jim Baggott, autorul cartii Higgs. Inventarea si descoperirea “Particulei lui Dumnezeu”

Editura Humanitas ne invita miercuri, 18 mai, la ora 19.30, pe terasa Librariei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45), la o intalnire cu Jim Baggott, autorul cartii Higgs. Inventarea si descoperirea “Particulei lui Dumnezeu”.

La dezbatere vor mai participa Irinel Caprini, cercetator senior la Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara ‘Horia Hulubei’, Doru Castaian, profesor de filosofie, si Vlad Zografi, coordonatorul colectiei de stiinta a Editurii Humanitas.

Jim Baggott este unul dintre cei mai consecventi autori de carti de stiinta din Marea Britanie. Volumele sale recente au fost publicate la Oxford University Press cu o frecventa de doi ani. A reusit sa transforme cateva dintre descoperirile importante din fizica, cosmologie sau biologie in povesti usor de parcurs, pe alocuri palpitante si sinuoase, investigand si aprofundand fenomene care uneori se intindeau pe decenii intregi de cercetare in comunitatile stiintifice.

jim baggott

Volumul Higgs. Inventarea si descoperirea “Particulei lui Dumnezeu” a aparut la doua luni dupa anuntarea rezultatelor experimentelor de la CERN care confirmau existenta bosonului Higgs. Cei cativa ani in care lumea intreaga a urmarit cu febrilitate rezultatele din ce in ce mai promitatoare ale experimentelor i-au dat lui Jim Baggott ocazia sa reconstituie istoria diverselor acceleratoare de particule construite mai intai in SUA, apoi in Europa, si sa stranga, in paralel, noutatile care veneau de la Geneva. Urmarind deopotriva caile care au dus la “inventarea” bosonului Higgs (deducerea teoretica a existentei sale) si aventura descoperirii lui experimentale, cartea lui Jim Baggott e o introducere clara si intuitiva in problemele fundamentale ale fizicii moderne.

Alte carti ale lui Jim Baggott in limba engleza: A Beginner’s Guide to Reality (2005), Atomic: The First War of Physics and the Secret History of the Atom Bomb (2009), The Quantum Story: A History in 40 Moments (2011), Farewell to Reality: How Fairy-tale Physics Betrays the Search for Scientific Truth (2013). Cea mai recenta carte a lui Baggott, Origins: The Scientific Story of Creation (2015), se afla in pregatire la Editura Humanitas.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
super-citiroul Nemira

Concurs: se caută super-cititorul Nemira!

Next Article
Knausgard

Editura Litera declară 17 mai - Ziua Literaturii Norvegiene!

Related Posts

Total
0
Share