fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Intalnire cu Katja Petrowskaja, laureata a Premiului ‘Ingeborg Bachmann’

Editura Humanitas Fiction si Goethe-Institut Bucuresti va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 15 iunie, ora 19, la o intalnire cu scriitoarea germana Katja Petrowskaja, laureata a Premiului “Ingeborg Bachmann” pentru deja celebrul volum de povestiri Poate Estera, carte tradusa in peste 20 de limbi la mai putin de trei ani de la aparitie.

La eveniment vor participa, alaturi de autoare, Dr. Evelin Hust, directorul Institutului Goethe din Bucuresti, Denisa Comanescu, directorul Editurii Humanitas Fiction, criticul literar Andreea Rasuceanu si traducatorul volumului, Alexandru Al. Sahighian.

Katja Petrowskaja

In Poate Estera Katja Petrowskaja, nascuta intr-o familie evreiasca din Ucraina, se afla in cautarea originilor sale, descoperindu-si filiatia incetul cu incetul: un frate al bunicului, al carui atentat impotriva unui ambasador german a declansat, poate, cel de-al Doilea Razboi Mondial; un bunic prizonier de razboi reaparut cu patruzeci si unu de ani mai tarziu; o strabunica care se numea, poate, Estera, si care, aflata la Kiev in 1941, a luat ea singura drumul rapii Babii Iar, unde trupele SS i-au ucis pe toti locuitorii evrei din oras… Cartea se constituie din istorisirile unor asemenea destine sfaramate, din amintiri si investigatii precise la fata locului ori prin arhive; in ciuda caracterului documentar, amestecul tuturor acestor elemente, alternand virtuoz intre trecut si prezent, se transforma in literatura in sensul cel mai adevarat al cuvantului.

“…o scriitura minunata, plina de forta… un cadou formidabil oferit limbii germane.” (Din motivatia juriului Premiului “Ingeborg Bachmann”)

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana in data de 15 iunie, ora 18.30.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Orbitor

Mircea Cartarescu, laureatul Premiului Gregor von Rezzori 2016

Next Article

Graffiti în Dubai? Incredibil!

Related Posts

Total
0
Share