fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Intalnire cu Mariusz Szczygieł, autorul volumului Gottland

gottlandPe 1 octombrie 2014, la ora 18:00, Mariusz Szczygieł, celebrul reporter polonez, autorul volumului Gottland, cuprinzând reportaje din istoria recentă a Cehiei, se va întâlni cu cititorii din București.

Amfitrionul serii va fi poetul și publicistul Florin Iaru, iar René Kubášek, directorul Centrului Ceh va prezenta două filme realizate de studenți ai Școlii de Artă Cinematografică FAMU din Praga, inspirate de reportaje din carte.

Gottland este o colecție splendidă de reportaje literare despre Cehoslovacia secolului trecut, trecând dincolo de stereotipuri culturale și surprinzând unicitatea spiritului ceh prin prisma unor personaje excepționale.

Mariusz Szczygieł (n. 1966) reporter si foiletonist, colaborator al cotidianului „Gazeta Wyborcza”. Este autorul a cinci volume, dintre care de cea mai mare popularitate s-au bucurat cărțile despre Cehia. Este unul dintre cei mai traduși reporteri polonezi. Ediția românească a volumului Gottland este cea de-a 15-a traducere a acestei cărți. De asemenea, este autorul monumentalei antologii, în 2 volume, a reportajului polonez în sec. XX, 100/XX, care cuprinde 100 dintre cele mai interesante texte de reportaj polonez din secolul trecut. Este fondator al Institutului Reportajului din Varșovia.

Intrarea la eveniment este gratuită.

Pagina de Facebook a evenimentului.

Vor vorbi:

  • Laura Albulescu – editorul
  • Leszek Biały – polonezul
  • René Kubášek – cehul
  • Mariusz Szczygieł – autorul
  • Moderator: Florin Iaru

Comunicat de presa Editura Art

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Romanul "O dragoste tragica. Destinul ultimului Romanov" impreuna cu ziarul Libertatea

Next Article

Energy, o noua gama de eBook Readere ieftine

Related Posts

Total
0
Share