fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Interviu în exclusivitate Ana Blandiana în Revista TIMPUL

Ana BlandianaÎn cel mai recent număr al revistei de cultură și politică Timpul, Dan Pavel a realizat un amplu interviu cu scriitoarea Ana Blandiana, publicat sub titlul „Educația memoriei. Sau despre speranța trecerii adevărurilor dintr‐o generație în alta”:

„Am participat la mitingurile #rezist și în februarie, și în decembrie, de fiecare dată nu numai cu nostalgia mișcărilor de stradă infinit mai mari din 1990-1996, ci și cu uimirea și spaima în fața scurtimii memoriei oamenilor. Cum puteam să sper că vor înțelege ce a fost comunismul când nu își mai aminteau întâmplări de care fuseseră pline ziarele și marcaseră opinia publică cu doar 20 de ani în urmă. De altfel, în Piața Victoriei, cel puțin jumătate din participanți erau foști „golani” din Piața Universității. Sigur, condițiile erau mult diferite, atunci era încă vie emoția obținerii recente a libertății și spaima pierderii ei, în timp ce acum „de libertate răul profită mai mult decât binele”, ca să-l citez pe Lech Wallesa, banalitatea libertății se amestecă și se confundă cu banalitatea răului într-un amestec toxic și indigest. Un profesor de la Științe Politice de la Cluj mi-a povestit că, deranjat de lipsa de atenție a studenților în timp ce le vorbea despre reziduurile comunismului în România de azi, i-a întrebat de ce nu-i interesează tema și i-au răspuns „pentru că ei oricum vor emigra după terminarea facultății”. În aceste condiții, trezirea civică din februarie a fost un adevărat miracol, iar componenta artistică a manifestării i-a atras o uimită simpatie internațională (părea că se unește binele cu frumosul într-o minunată kalokagathia).” (Fragment din interviu)

Revista de cultură și politică TIMPUL, numărul 226, din luna ianuarie 2018 este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție de presă Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești, Librarium și Sedcom Libris, iar în format digital pe www.elefant.ro și pe www.adenium.ro.

bogdan
Total
3
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
reducere

50% Reducere la peste 40.000 de cărți (doar azi, 6 februarie 2018)

Next Article
ECATERINA CEA MARE. PORTRETUL UNEI FEMEI

ECATERINA CEA MARE. PORTRETUL UNEI FEMEI, de Robert K. Massie

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
3
Share