fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

În întuneric, de Mark Billingham

În întunericDintre toate tarele societăţii actuale, Mark Billingham se opreşte în cartea În întuneric asupra bandelor criminale şi pune la punct un thriller ţinut în mână cu maximă eficienţă. Calibrarea suspansului cu realismul face cinste autorului unor bestseller-uri ca „Buried” sau „Dead Message”.

După şapte romane care îl au în centru pe investigatorul Tom Thorne, În întuneric este povestea care are ca punct de start o femeie cu o sarcină avansată care caută un adevăr în violenta Londră a bandelor de criminali. Până la debutul aventurii, Helen Weeks, ofiţer de poliţie, aşteaptă să nască într-un apartament modest, cu vecini gălăgioşi şi în compania unui partener (tot poliţist) care nu este foarte încântat de sosirea viitorului membru al familiei. Apoi o moarte violentă îi schimbă viaţa pentru totdeauna; căutarea adevărului o va pune în faţa unor riscuri grave. O rafală culcă la pământ pentru totdeauna un om, pe omul ei.

Poliţia presupune că este vorba despre o reglare de conturi, dar locuitorii din zonă iau dreptatea pe cont prorpiu şi astfel numărul morţilor începe să crească. Aici intră în scenă Helen, care vrea să ştie de ce a intervenit deznodământul fatal şi mai ales ce a făcut partenerul ei înainte să moară. Billingham creionează astfel un personaj convingător, o femeie puternică prin îndărătnicia ei de a ajunge la adevăr, prin curajul de a nu se lăsa intimidată de ce este în jur şi nici înfricoşată de perspectiva represaliilor. Helen trebuie să afle pentru a putea explica mai târziu copilului nenăscut totul despre tatăl său.

Un alt personaj foarte bine conturat este tânărul membru al bandei Theo, care visează în secret să evadeze din această lume a violenţei împreună cu iubita lui şi cu copilul lor, şi ale cărui perspective de a face asta sunt invers proporţionale cu afundarea în infracţionalitate.

În intuneric este nu doar un thriller clasic, ci şi o poveste despre relaţii, complicaţii, capitole de viaţă neîncheiate şi cum facem faţă, ca oameni, durerii personale. Tragedia intimă este un reper major al unei cărţi care este poliţistă doar la prima vedere. În profunzime, cei care doresc să ştie că ofiţerii care investighează crime sunt tot oameni obişnuiţi, că au defecte şi că meseria aceasta este specială tocmai pentru faptul că poliţiştii trebuie să uite de ei înşişi şi de limitele lor pentru a face dreptate nevinovaţilor, vor găsi în cartea lui Billingham toţi pilonii necesari. Alături de investigaţia propriu-zisă „defilează” în prim-plan poveşti de viaţă care duc ideea de thriller peste o nouă frontieră.

Romanul În întuneric, de Mark Billingham poate fi cumpărat cu reducere de la Elefant, Libris sau eMAG.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Final Frontier

Ce aduce nou Final Frontier ediția a V-a - singurul târg de carte SF & Fantasy

Next Article
inserturi

Cărți cu Libertatea (30 martie 2016)

Related Posts

Total
0
Share