fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

James şi piersica uriaşă, de Roald Dahl

James şi piersica uriaşăCălătoria micului englez orfan într-o piersică face deliciul auditoriului din întreaga lume de 55 de ani. Şi asta pentru că povestea James şi piersica uriaşă are gust, miros, savoare, aventuri, creaturi fermecătoare sau ciudate sau înţepătoare, este acidulată, provocatoare, inedită. Şi uite aşa, generaţie după generaţie, copiii nu se mai satură de James şi de echipa care se formează în măruntaiele fructului pentru a-l scăpa pe băiat de fioroasele lui mătuşi şi a-l purta apoi printr-un lanţ de păţanii care stârnesc imaginaţia oricui.

La început, James este un băieţel fericit, în vârstă de patru ani, care trăieşte cu părinţii la malul mării, undeva în sudul Angliei. Apoi, mami şi tati sunt ucişi de un rinocer, iar băiatul încape pe mâna mătuşilor de groază Spiker and Sponge, şi pentru următorii trei ani suportă bătăi fără motiv, alimentaţie de proastă calitate, culcuş pe podea, în pod. Într-o zi, însă, un bătrân ciudat îi oferă limbi de crocodil pe care, dacă le… ia cu apă, au puterea să-i aducă fericire şi, bineînţeles, aventuri de toată frumuseţea, după care se dau în vânt şi pe care le visează cu ardoare toţi copiii. Pe drumul spre casă, puştiul scapă limbile la rădăcina unui piersic care face un fruct mare cât o casă.

Mătuşile nu pierd vremea şi încep să vândă bilete pentru spectacolul cu pricina. Trimis să strângă după vizitatori, James descoperă un tunel, apoi o cameră secretă locuită de insecte şi târâtoare de dimensiunea oamenilor, care mai de care mai interesante, care îl lasă pe băiat cu gura căscată. De aici încolo, să te ţii; fiecare dintre aceste creaturi îşi va aduce contribuţia la peripeţii memorabile, care încep cu înlăturarea celor două mătuşi şi continuă cu transformarea piersicii în barcă sau avion şi cu traversarea întregii lumi, peste Oceanul Atlantic, pe la Insulele Azore, prin New York, prin munţi şi văi. Toate acestea prilejuri de a se întâlni cu alte personaje mitice, inclusiv cu Oamenii-nori, cei care răspund de meteorologie. În pofida ciudăţeniei care iniţial îi sperie pe toţi, James explică totul şi sfârşeşte prin a avea o mulţime de prieteni în toată lumea.

Vreţi să aflaţi cum a scăpat dintre rechini sau cum s-a rostogolit în mare sau cum au trecut cu toţii prin curcubeu? James şi prietenii lui de toate speciile şi din toate spaţiile vă pot purta prin aventuri care nu şi-au pierdut farmecul şi învăţămintele de peste jumătate de secol. Din interiorul unei piersici gigantice…

Cartea James şi piersica uriaşă, de Roald Dahl se găsește cu reducere la eMAGLibris, Cărturești sau Elefant.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți romantice

Concurs ”Cele mai frumoase romane de dragoste”

Next Article
Happy Night

Happy Night Libris. Reduceri mari la peste 100.000 de cărți, filme și muzică

Related Posts

Privacy Preference Center

    Total
    0
    Share