fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Humanitas ne invită la o dezbatere despre cartea Jurnal din vremea ocupației

Editura Humanitas va asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu marti, 5 iulie, ora 19, pentru o dezbatere despre Jurnal din vremea ocupației, cea mai pretioasa si consistenta marturie din Bucurestiul sub ocupatie. Vor vorbi istoricii Georgeta Filitti, Sergiu Iosipescu si Daniel Cain, editorul celor doua volume ale jurnalului. Moderatorul intanirii va fi istoricul Alina Pavelescu, directorul adjunct al Arhivelor Nationale ale Romaniei.

Jurnal din vremea ocupației

Se implinesc in curand o suta de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial. Editura Humanitas marcheaza acest eveniment printr-o serie de restituiri, intre care se numara si jurnalul tinut de Vasile Th. Canciocov si publicat in 1921 in doua volume masive sub titlul Impresiuni si pareri personale din timpul razboiului Romaniei. Jurnal zilnic. 13 august 1916-31 decembrie 1918. Editia Humanitas a acestor volume este o prima reeditare de dupa editia princeps din 1921 si vine ca o recuperare a unei marturii de prima insemnatate asupra unui eveniment crucial al istoriei noastre moderne. Lucrarile de fata, al caror supratitlu, Jurnal din vremea ocupatiei, apartine editurii, sunt o selectie substantiala si reprezentativa din ambele volume aparute atunci. Criteriul esential pe baza caruia s-a facut selectia pentru prezenta editie a fost dorinta de a facilita lectura si de a urmari cu precadere evolutia starii de spirit si a evenimentelor din teritoriul ocupat de Puterile Centrale.

”La 13 august 1916 am intrat in razboi, la 31 decembrie 1918 Romania ia loc la masa Conferintei de Pace. Ce s-a petrecut in acest rastimp este rodul celor ce am scris aici.” (Vasile Th. Cancicov)

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana in data de 5 iulie, ora 18.30.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Zbor în jurul soarelui

Seară dedicată romanului Zbor în jurul soarelui de Paula McLain

Next Article
oferte speciale

Extra discounturi speciale de la Elefant

Related Posts

Total
0
Share