fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare Adenium: Cai verzi. Povești firoscoase pentru copilul din fiecare, mic sau mare

Cai verziVolumul câștigător al Concursului de Debut „Adenium Start” (ediția 2016), Cai verzi. Povești firoscoase pentru copilul din fiecare, mic sau mare, va fi lansat duminică, 27 noiembrie 2016, începând cu ora 17:00, în cadrul Librăriei Humanitas de la Cișmigiu. Alături de autoare, Cristina Struțeanu, vor participa Matei Florian și Filip Florian. Evenimentul va continua cu o lectură cu actori de la Teatrul Țăndărică și va fi moderat de Gabriel Cheșcu, redactor-șef al Editurii Adenium.

Cărticica aceasta din colecția „Căsuța fermecată” a Editurii Adenium vine să spună că în viață, în viețile tuturor, e nevoie nu numai de ceea ce știm cu toții, ci și de CAI VERZI… „Cai verzi pe pereți”, cum sună o formulă bine știută. Oricum, cai verzi… în suflete. Sunt aici povești cu animăluțe. Și urmează, poate curând, povești cu obiecte. Într-un fel tot lucruri verzi, deci vii.

O orcă, un șoricel, șopârle, o țestoasă și un corb, un câine și o pisică, văcuțe, un iepure stau alături de ființe mai bizare, ieșite dintr-un ou de dinozaur, de gâscă sau de harpie, sau pur și simplu un ou viu, vorbitor, de struț… Ce le leagă pe toate aceste ființe e puterea de a iubi, de a împrăștia în jur dragoste. De a naște un soi de vibrații stranii, luminoase, de căldură, de poftă de viață. Viață văzută ca MIRACOL. Că asta e, un miracol, și, când creștem „mari” uităm prea ades. Uităm de Bucurie și de Uimire. GOETHE socotea uimirea o filozofie, cel mai înalt stadiu la care poate ajunge omul. Așa că, o carte care-i îndeamnă pe copii să nu uite uimirea din ei e binevenită. Doar copiii întâi se uimesc când dau cu nasul de lume și de ființele din ea. Copiii se simt totdeauna tovarăși cu animale ce vorbesc, au aventuri și sentimente…

Volumul Cai verzi. Povești firoscoase pentru copilul din fiecare, mic sau mare este câștigătorul Concursului de Debut „Adenium START” în anul 2016, secțiunea Carte pentru copii. Cele 14 povești grupate în trei părți („De dragoste”, „Poveștile Oului” și „Povestioare, unele bizare”) introduc cititorul într-o lume aparte, cu personaje care nu duc lipsă de o anumită doză de bizarerie, atent surprinse în ilustrații de Lucia Martin Niță.

Sânziana Pop, director Formula AS: „Cristina Struțeanu are un talent literar exploziv, pe care l-a transmis celor doi fii ai săi, scriitorii Filip și Matei Florian, deja celebri și cu cărți publicate. Dar ce-a rămas e destul și e «altfel». Deși nu se află la vârsta debutului, Cristina are o solaritate care aprinde cuvintele și o bucurie a scrisului care îl fac fericit pe cititor. Mă număr printre cei molipsiți, drept pentru care subsemnez această susținere din tot sufletul.”

Evenimentul va avea loc duminică, 27 noiembrie, începând cu ora 17:00, în cadrul Librăriei Humanitas de la Cișmigiu.

Comunicat Editura Adenium

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Prietena mea genială

Prietena mea genială, de Elena Ferrante

Next Article
Gaudeamus 2016

Poveștile Editurii Herald de la Gaudeamus 2016

Related Posts

Total
0
Share