fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: “Bucla” de T. O. Bobe

buclaLibraria Humanitas de la Cismigiu ne asteapat marti, 17 februarie, de la ora 19.00, la lansarea volumului Bucla de T. O. Bobe. Alaturi de autor, la eveniment vor participa: Mircea Cartarescu, Angelo Mitchevici si Lidia Bodea, director general Editura Humanitas.

Bucla este organizata ca o biografie, mai mult, ca o apologie a personajului central, nea Gica, si ca o monografie a lumii lui de carton si poleiala, lumea ca frizerie. Mari viziuni romantice sunt reluate aici grotesc si parodic, adica in singurul fel in care mai pot fi reluate.

Caci nea Gica nu este numai un personaj de desen animat. El este si o masca de clovn trist. Prin tot poemul, printre nenumarate mici detalii de o poezie sclipitoare, sufla un aer inghetat de singuratate. O nevoie disperata de dragoste, reprimata initial si tot mai acuta spre sfarsit, insoteste «victoriile» profesionale ale artistului frizeriei. Bucla este o carte umana, de «poezie-poezie», sensibila si amuzanta, care poate fi citita de oricine, de la un copil la un cititor rafinat.“ (Mircea Cartarescu)

Cartea poate fi cumparata cu reducere de aici.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reduceri de pana la 50% la eBook Reader-ele din promotie

Next Article

"O suta unu dalmatieni" de Dodie Smith [Editura Arthur, 2015]

Related Posts

Total
0
Share