fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Bucuresti, bulevardul Dacia 77. O poveste franco-romana, de Richard Edwards

Richard Edwards

Sambata, 15 octombrie, de la ora 17, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda lansarii volumului Bucuresti, bulevardul Dacia 77. O poveste franco-romana de Richard Edwards, un eveniment dedicat aniversarii a 80 de ani de la stabilirea sediului Institutului Francez din Bucuresti pe bulevardul Dacia nr. 77.

Vor vorbi Richard Edwards, Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez din Romania, Micaela Ghitescu, Sofia L. Oprescu si Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas. Discutia va fi moderata de Vlad Russo, senior editor Humanitas.

In 23 ianuarie 1936, la cererea unui grup de intelectuali si diplomati francezi si romani, Franta cumpara casa Olanescu pentru a infiinta un Institut de Studii Superioare. Ea avea sa treaca in curand prin vremuri grele: sunt anii celui de-al Doilea Razboi Mondial si cei ai dictaturii comuniste. Cu toate acestea, 80 de ani mai tarziu, la numarul 77 de pe bulevardul Dacia, ea este inca sediul Institutului Francez din Bucuresti.

Incercand sa-i reconstituie istoria, Richard Edwards cerceteaza “memoria locului”, la Bucuresti si la Nantes, la Paris si la Berlin, dezvaluind amintiri, secrete, bucurii si uneori temeri. In aceasta instarita casa boiereasca, a carei organizare interioara se va modifica mereu de-a lungul deceniilor, redesenandu-si neincetat pana si planurile, cronicile si portretele dau viata unei istorii franco-romane, istoria prieteniei dintre doua tari.

Richard Edwards este un calator, nu atat prin lume, cat printre pietre, cele vechi, cele care ne lasa sa citim istoria oamenilor. Timp de sapte ani a condus Centrul Cultural International la Salina Regala din Arc-et-Senans, in regiunea Franche-Comté. Astazi este cronicarul unei Romanii aparte la Radio Romania International.

Cartea Bucuresti, bulevardul Dacia 77. O poveste franco-romana, de Richard Edwards poate fi cumparata si din libraria online Humanitas.

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
recomandări

Recomandările zilei - 13 octombrie 2016

Next Article
reduceri RAO

Reduceri RAO + carte CADOU (doar azi, 13 octombrie)

Related Posts

Total
0
Share