fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Bucurestiul literar. Sase lecturi posibile ale orasului de Andreea Rasuceanu

bucurestiul literar

Editura Humanitas ne invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu marti, 11 octombrie, ora 19, la lansarea volumului Bucurestiul literar. Sase lecturi posibile ale orasului de Andreea Rasuceanu. La eveniment vor vorbi, alaturi de autoare, Mircea Cartarescu, Dan C. Mihailescu si Marius Chivu.

O carte-experiment despre inepuizabilele relatii care se creeaza intre oras si proiectia sa literara, intre privirea autorului si cea a cititorului, intre diferitele harti interioare si diferitele moduri de a citi peisajul urban. Bucurestiul literar vorbeste despre imaginea orasului asa cum apare in operele a sase scriitori din generatii diferite: in cartile lui Mircea Cartarescu, Gabriela Adamesteanu, Stelian Tanase, Simona Sora, Filip Florian si Ioana Parvulescu, Bucurestiul devine personaj. Fiecare capitol e insotit de un interviu – o marturie nemijlocita care subliniaza asemanarile ori deosebirile dintre perspectiva exterioara, a criticului, si modul in care autorul traieste relatia cu orasul.

Cartea Bucurestiul literar poate fi cumparata online de aici.

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Eminescu

O nouă ediție a Seratei „Eminescu, jurnalistul”

Next Article

Obscenitate murală în inima Europei

Related Posts

Total
0
Share