fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Casa de langa lac, de Kate Morton

Casa de langa lac

Editura Humanitas Fiction ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu sambata, 18 februarie, ora 17, la lansarea volumului Casa de langa lac, un nou bestseller al indragitei scriitoare australiene Kate Morton, nominalizat in 2016 la Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year.

Vor vorbi despre carte scriitoarea Ana Barton, traducatoarea romanului, Sinziana Dragos, criticul literar Dana Jenaru si jurnalistul cultural Bogdan Nicolai. Moderatorul intalnirii va fi Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

Un roman-puzzle, Casa de langa lac spune o poveste surprinzatoare, emotionanta si plina de suspans ce imbina cu maiestrie secrete de familie, sentimente inabusite, locuri fermecatoare si personaje de o forta coplesitoare.

Kate Morton s-a nascut in 1976 la Berri, in sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cele trei fete ale familiei. A studiat arta dramatica la Trinity College din Londra, audiind apoi un curs despre Shakespeare la Royal Academy of Dramatic Art din capitala britanica. A urmat cursurile de literatura engleza de la University of Queensland, pe care le-a absolvit ca sefa de promotie. Si-a continuat studiile cu o lucrare de masterat care a avut drept tema tragedia in literatura epocii victoriene. Primul ei roman, Casa de la Riverton (The House at Riverton; Humanitas Fiction, 2009, 2013), a fost publicat in Australia in 2006 cu titlul The Shifting Fog, iar un an mai tarziu, cu noul titlu, in Marea Britanie si Statele Unite. A fost desemnat de Sunday Times drept cel mai bine vandut roman al anului 2007 in Marea Britanie, iar de New York Times drept una dintre cele mai bine vandute carti ale anului 2008 in SUA. Cel de-al doilea roman, Gradina uitata (The Forgotten Garden, 2008; Humanitas Fiction, 2011, 2013), a ajuns pe primul loc in topul bestsellerurilor din Australia si Marea Britanie si a fost desemnat de Sunday Times drept cea mai vanduta carte a anului. In 2010 vede lumina tiparului romanul Orele indepartate (The Distant Hours; Humanitas Fiction, 2013), care se bucura de acelasi succes de public si ale carui drepturi de ecranizare au fost cumparate de casa de filme a lui Clint Eastwood. Cel de-al patrulea roman al ei, Pazitoarea tainei (The Secret Keeper, 2012; Humanitas Fiction, 2014) a devenit la randul lui bestseller si a fost recompensat cu American Library Association Award 2013, Women’s Fiction Category. Primele sale patru romane au castigat Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year. In 2015 Kate Morton publica cea de-a cincea sa carte, Casa de langa lac (Lake House; Humanitas Fiction, 2017), bestseller aflat in topurile de vanzari din Australia, SUA, Marea Britanie si Canada, nominalizat in 2016 la Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
26
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Arta sunetelor

Recenzie la cartea Arta sunetelor, de Radu Lupașcu

Next Article

Transport gratuit și reduceri mari la cărți

Related Posts

Total
26
Share