fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte: Ce se intampla in iubire, de Alain de Botton

Ce se intampla in iubire

Editura Humanitas Fiction va asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 15 februarie, ora 19, la lansarea cartii Ce se intampla in iubire, un nou bestseller al celebrului scriitor britanic Alain de Botton, publicat in colectia ”Raftul Denisei”.

Dan C. Mihailescu, Radu Paraschivescu si Denisa Comanescu ne vor vorbi cu umor, intelepciune si sensibilitate despre intalnirea dintre iluziile pe care ni le tesem in dragoste si foarfeca realitatii.

Fiecare indragostit se crede infailibil si rade cand i se invoca presiunile vietii de zi cu zi. Fiecare stie ca nu-l poate atinge nimic din ce-i lezeaza pe ceilalti. si totusi, la primele crosee ale imprevizibilului cotidian, indragostitul nostru se chirceste uluit si cauta salvarea din priviri. La fel se petrec lucrurile cu Rabih si Kirsten, eroii acestei carti, care se indragostesc, leviteaza romantic, se casatoresc, au copii si par gata sa traiasca visul perfectiunii maritale. Alain de Botton ne invita sa urmarim, cu degetul pe harta iubirii, o poveste cu suisuri si coborasuri, cu ezitari si infidelitati, cu sincope si elanuri. O poveste ca atatea altele si totusi unica. O poveste care ne poarta din Edinburgh la Praga si din Beirut la Berlin. Jucausa, inteleapta si emotionanta.

Alain de Botton s-a nascut in anul 1969, la Zürich. In 1977, familia lui se stabileste in Marea Britanie, unde scriitorul si-a facut studiile si traieste in prezent. A urmat cursuri de istorie la Cambridge, luandu-si masteratul in 1991, dupa care a obtinut un masterat in filozofie la King’s College, University of London, in 1992. Este fondatorul scolii londoneze The School of Life (2008), care promoveaza o noua viziune asupra educatiei, si al organizatiei Living Architecture (2009). Pana acum, i-au aparut peste 15 carti care dezbat intr-o maniera neconventionala teme fundamentale precum dragostea, religia, frumosul etc. Eseuri de indragostit (Essays in Love, 1993; Humanitas Fiction, 2013), prima lui carte, l-a consacrat rapid pe scriitorul de numai 23 de ani, devenind bestseller international. Alain de Botton publica in ritm constant lucrari de mare succes, care sunt traduse in 30 de tari: Sex, shopping si un roman (The Romantic Movement. Sex, Shopping, and the Novel, 1994; Humanitas Fiction, 2016), Kiss & Tell (1995), How Proust Can Change Your Life (1997), The Consolation of Philosophy (2000), The Art of Travel (2002), Status Anxiety (2004), The Architecture of Happiness (2006), The Pleasures and Sorrows of Work (2009), A Week at the Airport (2009), Religion for Atheists (2011), How to Think More About Sex (2012), Art as Therapy (2013), Stirile. Manualul utilizatorului (The News: A User’s Manual, 2014; Humanitas, 2015). In 2016 ii apare romanul Ce se intampla in iubire (The Course of Love; Humanitas Fiction, 2017). Alain de Botton a fost ales in 2011 Fellow of the Royal Society of Literature.

Cartea Ce se intampla in iubire, de Alain de Botton poate fi cumpărată cu reducere de la Humanitas sau Libris.

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Animale fantastice și unde le poți găsi

Animale fantastice și unde le poți găsi - ediția în limba română

Next Article
Sălașul morții

Sălașul morții, de Steven Booth

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share