fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Constellation, de Adrien Bosc

Constellation

Editura Humanitas Fiction va asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 12 aprilie, ora 19, alaturi de Mihaela Dedeoglu, Adina Dinitoiu si Marius Constantinescu, la lansarea romanului Constellation de Adrien Bosc, distins in 2014 cu Marele premiu al Academiei Franceze. Intalnirea va fi moderata de Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

”Adrien Bosc stapaneste foarte bine naratiunea si tehnica scriiturii, iar primul sau roman straluceste in galaxia uneori incetosata a debutului literar.” (Le Figaro Magazine)

In noaptea de 27 spre 28 octombrie 1949, avionul Constellation, ”noua cometa a companiei Air France”, care plecase de la Paris catre New York, se striveste de muntele Redondo, in largul arhipelagului Azore. La bord se aflau 48 de pasageri si membri ai echipajului, celebritati precum boxerul Marcel Cerdan, iubitul lui Édith Piaf, cea care, nerabdatoare sa-l stranga in brate, ii ceruse sa ia avionul, in locul vaporului, violonista Ginette Neveu, eleva lui Enescu, Kay Kamen, ”zana buna a fratilor Disney”, pictorul Bernard Boutet de Monvel, redactorul-sef al publicatiei Dernières Nouvelles d’Alsace – dar si o tanara muncitoare intr-o fabrica alsaciana de textile, cinci pastori basci plecati sa-si incerce norocul peste ocean si mici afaceristi – un fermier sirian, un industrias cubanez, un avocat american, un sofer irakian. Ce capriciu al destinului a adus acesti oameni impreuna? Pentru a raspunde, Adrien Bosc reface pas cu pas calatoria lor, conturand un portret de grup emotionant, pe masura ce clepsidra timpului se schimba de la un capitol la altul: pe aerodrom, pe stancile golase din Azore, in perioada crizei din 1929, sau mai tarziu, in 1982, intr-o emisiune de televiziune. Adrien Bosc reaprinde toate cele 48 de stele stinse in tragica noapte, asculta vocea fiecarei victime si ii spune povestea, dandu-i din nou viata. Imbinand scriitura jurnalistica si aventura romanesca, autorul reuseste sa creeze legaturi intre pasageri si evenimentele timpului lor.

”Ca toate marile romane, Constellation e construit din cercuri concentrice. Poate fi citit ca o descriere concisa a tragediei si a victimelor sale. Poate fi inteles ca un profil amplu al modernitatii aflate la zenit, caci sportul, arta, industria, chiar zborul in sine cunosc o perioada de glorie posibila, in parte, si datorita contributiei unora dintre barbatii si femeile care au murit in acest accident. […] Sau poate fi considerat o meditatie asupra hazardului, sortii si a vinovatiilor care uneori se ascund in noi, alteori in stelele noastre. Oricum am alege sa citim aceasta carte minunata si plina de farmec, satisfactia va fi pe masura.” (Wall Street Journal)

Romanul Constellation, de Adrien Bosc poate fi cumpărat și online de la Libris, eMAG sau Elefant.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Zilele Simonei

Simona de la Elefant îți aduce reduceri de 50% la peste 20.000 de produse în Zilele Simonei

Next Article
happy day

Happy Day la Libris. Reduceri mari + 3 cărți CADOU

Related Posts

Total
1
Share