fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Cugetari. Dialog despre Guvernarea Florentei de Francesco Guicciardini

Cugetari. Dialog despre Guvernarea Florentei

Vineri, 10 martie, de la ora 19, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda unei seri italiene dedicate volumului bilingv Cugetari. Dialog despre Guvernarea Florentei de Francesco Guicciardini, aparut recent la Editura Humanitas, in colectia ”Biblioteca Italiana”, cu o prefata Carlo Varotti si traducere, cronologie, note si ingrijirea editiei de Corina Anton.

La eveniment vor participa Carlo Varotti, profesor al Universitatii din Parma, specialist in gandirea politica a Renasterii si in istoriografia umanista si renascentista, Corina Anton, asistent in cadrul Universitatii Bucuresti, Catedra de Italiana, specialist in literatura Renasterii italiene si istoria culturala a Evului Mediu, si Catalin Avramescu, doctor in filozofie al Universitatii din Bucuresti si docent al Universitatii din Helsinki, conferentiar la Facultatea de stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, unde preda cursuri de istorie a gandirii politice.

”Unul dintre cei mai mari juristi, politicieni si istorici ai Europei moderne, Francesco Guicciardini s-a aflat multa vreme in serviciul papilor, mai intai al lui Leon X, apoi al lui Clement VII, membri ai familiei Medici si florentini ca si el. In general a ocupat functii deloc usoare: a fost guvernator al unor teritorii periferice ale Statului Papal, precum Modena si Reggio Emilia (din 1516), sau vesnic sfasiate de violente lupte feudale, ca Romagna (al carei guvernator a fost din 1524). In timpul gravei crize politice de dupa batalia de la Pavia (februarie 1525), cand insusi regele Frantei a fost luat prizonier, iar imparatul Carol Quintul parea ca va deveni stapanul absolut al Italiei si al unei mari parti a Europei, Guicciardini a jucat un rol de prim-plan pe scena politicii internationale. […] Cele doua opere propuse in acest volum inglobeaza experienta politica si umana al carei moment de cotitura este constituit de tragica jefuire a Romei din 1527.” (Carlo Varotti)

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
9
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți cadou

Reduceri de până la 92% la mii de titluri + 2 cărți CADOU

Next Article
Cele mai frumoase proze ale anului

Cele mai frumoase proze ale anului, de Alexandru Petria

Related Posts

Total
9
Share