fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: “Cum s-a românizat România” de Lucian Boia

cum-s-a-romanizat-Romania

Joi, 7 mai, de la ora 19.00, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda lansarii cartii Cum s-a românizat România de Lucian Boia. La eveniment vor participa Lucian Boia si Gabriel Liiceanu.

O noua carte a lui Lucian Boia. si, ca de fiecare data, un subiect nou si o privire altfel. Noutatea demersului explica interesul din ce in ce mai mare pe care il starnesc lucrarile sale, si nu numai printre cititorii romani, ci si in afara Romaniei – dovada stând numeroasele traduceri in engleza, franceza si germana, ca si in maghiara, polona sau bulgara. Recent, la Universitatea din Jena i s-a acordat de catre Südosteuropa-Gesellschaft medalia “Konstantin Jirecek” pentru merite deosebite in domeniul cercetarii istorice. “Lucian Boia a abordat in cartile lui teme noi, pornind pe urma unor mituri rar supuse dezbaterii”, se spune in Laudatio rostita cu acest prilej.

“Fiecare popor isi are propria experienta cu «ceilalti». Putine insa in asemenea masura si cu asemenea intensitate precum românii. Situat intr-o regiune «deschisa» si multa vreme vag structurata, actualul spatiu românesc a cunoscut o diversitate de dominatii politice si de infuzii etnice si culturale.”

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Spionaj, umbră, zvon („A Very Dangerous Woman”, de Deborah McDonald şi Jeremy Dronfield)

Next Article

Bătrâneii dansatori ai Chinei

Related Posts

Total
0
Share