fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Fata cu fragi, de Lisa Stromme

Fata cu fragi

Editura Humanitas Fiction va asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 29 martie, ora 19, la lansarea volumului Fata cu fragi de Lisa Strømme – recent aparut in colectia “Raftul Denisei”, in traducerea Irinei Bojin -, un roman despre tumultuoasa poveste de dragoste care a inspirat celebrul tablou Strigatul de Edvard Munch.

Alaturi de Lisa Strømme, care va participa prin Skype la eveniment, vor vorbi Ioana Nicolaie, scriitoare, Ana-Maria Onisei, jurnalist cultural si Laura Caltea, blogger cultural. Intalnirea va fi moderata de Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.
In vara anul 1893, mica asezare de coasta Asgårdstrand isi asteapta oaspetii din capitala Kristiania – vechea denumire a orasului Oslo -, printre care se numara artisti plastici, oameni de teatru si muzicieni veniti in cautarea linistii si a unei atmosfere propice creatiei. Pacea micutei comunitati e tulburata de acest exod anual, cu precadere in momentul in care isi face aparitia tanarul pictor Edvard Munch, personaj controversat si inteles cu adevarat de putini dintre contemporanii sai.

“Un amestec viu, impetuos de realitate si fictiune. Daca esti pasionat de arta, vei iubi acest roman – iar daca ai impresia ca un astfel de subiect nu-ti va starni interesul, ei bine, inca de la inceputul romanului vei descoperi cu certitudine contrariul.” (Pool)

“Iubire si pierdere, legaturi de familie si pasiuni secrete sunt explorate deopotriva in cea mai buna carte a primaverii.” (Sunday Express)

Johanne Lien, o adolescenta modesta din Asgådstrand care-si castiga traiul culegand si vanzand fructe, este fascinata de tablourile sumbre ale lui Edvard Munch. Nu-si poate manifesta insa interesul fata de acestea deoarece mama ei, o femeie autoritara si cu frica lui Dumnezeu, ii interzice categoric pana si sa priveasca panzele pictate de cel pe care-l numeste Pacatosul. Devenita insa peste noapte angajata in casa unui amiral norvegian, intre ea si Tullik, fiica cea mica a acestuia, se infiripa o prietenie profunda, care o va face martora unei povesti de iubire pline de pasiune si tragism. Intre Tullik si Munch se aprinde o dragoste devoratoare, care ameninta sa-i mistuie pe cei doi tineri. Pornind de la un mic sambure de adevar, Lisa Strømme construieste strat dupa strat in jurul acestuia, oferindu-ne o poveste captivanta si de mare subtilitate psihologica despre cum a luat nastere prima varianta a celebrului tablou Strigatul de Edvard Munch.

Romanul Fata cu fragi de Lisa Strømme poate fi cumparat cu reducere de aici.

Nascuta in Yorkshire in anul 1973, dar crescuta la Leeds, Teheran si Glasgow, Lisa Strømme a studiat la Universitatea Strathclyde din Glasgow, fiind licentiata in marketing. De-a lungul timpului a avut mai multe slujbe, lucrand pe rand ca traducatoare, redactoare, profesoara de limba engleza, pentru ca in cele din urma sa-si asume rolul de organizatoare a unor ateliere de dezvoltare a creativitatii. In prezent locuieste in Norvegia impreuna cu sotul ei si cei doi copii ai lor, in apropiere de Asgårdstrand. Fata cu fragi, romanul ei de debut publicat in Marea Britanie in aprilie 2016, s-a bucurat de mare succes, fiind deja tradus in peste zece limbi.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Inalt este numele tau

Lectura publica din romanul Inalt este numele tau, de Ioana Bradea

Next Article

„Nu ne temem!”. Artiștii strâng rândurile după atacurile din Londra

Related Posts

Total
1
Share