fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Guadalajara, de Iulian Popa

Guadalajara, de Iulian Popa

Volumul de povestiri cu care debutează Iulian Popa, Guadalajara, va fi lansat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Cartea poate fi comandată online de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

Pasionații de literatură și cititorii de proză actuală sunt invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu joi, 31 ianuarie, la ora 19, la o discuție despre volumul de povestiri Guadalajara de Iulian Popa, publicat recent în colecția „821.135.1 Scriitori români contemporani“, la Editura Humanitas.
Cartea va fi prezentată de Iulian Popa, Luminița Corneanu, critic literar, Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro, și de Andreea Răsuceanu, coordonatoarea colecției „821.135.1 Scriitori români contemporani“.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook*.

Iulian Popa debutează acum în volum după ce povestirile lui au fost publicate în reviste căutate pentru selecția lor de proză scurtă, ca IocanRevista de povestiri și Argos SF&F. Găsim aici un laborator cu 22 de experimente literare, explorări inedite de teritorii și personaje, dar și zone și situații care reverberează în povești alternative.

Povestirile lui Iulian Popa au un aer de stranietate și melancolie, indiferent că vorbesc despre criza din cuplu, singurătatea și debusolarea bătrâneții, despre lipsa de comunicare dintr-o lume alienată, uneori lipsită de speranță. Personajele lui traversează fantasmatic un spațiu bucureștean, în principal, a cărui imagine se recompune în jurul unor evenimente mărunte, trăite, din cauza unor sensibilități exacerbate dramatic și cu consecințe majore. În Guadalajara, gãsim o prozã a observației infinitezimale, uneori preocupată de surprinderea celor mai fine articulații sufletești și morale, alteori de schițarea unor tablouri pline de umor (mai degrabă întunecat), scrise alert, cu dialoguri vii.

IULIAN POPA s-a născut la Brăila, pe 3 august 1972. A urmat cursurile Facultății de Fizică a Universității București. Ulterior, a terminat un doctorat în fizică la Universitatea din Stuttgart. A publicat mai multe articole și lucrări de specialitate pe parcursul stagiilor de cercetare din Germania și Statele Unite. A publicat proză scurtă în revista Iocan, precum și în Revista de povestiri și în Argos SF&FGuadalajara reprezintă debutul său în volum.

bogdan
Total
42
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Recomandările zilei - 29 ianuarie 2019

Next Article

Lichidări finale la Elefant: cărți cu până la 80% reducere + Transport Gratuit

Related Posts

Total
42
Share