fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Hotelul de pe acoperisul lumii. Cinci ani in Tibet, de Alec Le Sueur

hotelul-de-pe-acoperisul-lumii

Marti, 25 august, ora 19, la Libraria Humanitas Kretzulescu, va avea loc lansarea cartii Hotelul de pe acoperisul lumii. Cinci ani in Tibet de Alec Le Sueur, un foarte amuzant si insolit ghid de calatorie aparut recent la Editura Humanitas, in colectia “Memorii/Jurnale”, in traducerea Simonei-Gabriela Varzan. La eveniment vor participa Ana-Maria Caia, Vlad Mixich, Radu Paraschivescu, Simona-Gabriela Varzan si Sega, autorul celebrelor volume Namaste.

In descendenta maestrilor prozei umoristice engleze, Alec Le Sueur ne ofera un ghid de calatorie inedit, o fereastra spre o lume exotica si indepartata, unde putini europeni s-au incumetat sa ajunga si pe care si mai putini au cunoscut-o cu adevarat.

“Cu o mana pe claxon si cu cealalta la ora trei pe volan, ca sa poata vira brusc la stanga sau la dreapta cu minimum de efort, soferul a tasnit din parcarea hotelului Jin Jiang, imprastiind din calea sa toti maturatorii de strada matinali. Oameni imbracati in gri, suiti pe biciclete negre, nesemnalizate, apareau ca din neant in ceata din zare.

Am virat la stanga ca sa evitam o ciocnire iminenta, numai pentru a ne trezi in pericol de a ne izbi de o alta masina; am virat la dreapta si, la doar cativa metri, am dat peste un om pe bicicleta cu jumatate de porc in cos, privindu-ne inspaimantat; cand un tir a tras spre dreapta, noi am virat catre stanga si am ajuns pe banda de urgenta, iar omul cu porcul a disparut in urma noastra, in ceata, dar din sensul opus s-a ivit un motociclist care venea direct spre noi, pe contrasens…

Si am continuat tot asa pana am ajuns la aeroport. De obicei, faci 35 de minute pana la aeroport, dar, daca prinzi o astfel de cursa a mortii, ajungi in 16.”

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Peste 120 de carti cu reducere de minim 70%

Next Article

Înscrieri la atelierul de scriere creativă cu Marius Chivu și Florin Iaru

Related Posts

Total
0
Share